Для людей, які працюють на шкідливих виробництвах, Міністерство соціальної політики України планує ввести накопичувальні пенсії.

Цю інформацію повідомляє "Обозреватель".

Згідно з проектом Мінсоцполітики, за таких працівників роботодавці будуть платити більше, але при виході на заслужений відпочинок вони зможуть отримувати додаткові виплати.

Новий закон торкнеться двох списків пільговиків, у тому числі шахтарів, металургів і машиністів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляють в Інституті демографії та соціальних досліджень, в ці списки потрапляють менше 1,5 млн пенсіонерів.

Якщо Міністерство соціальної політики все-таки прийме цей закон, українці віком до 35 років отримають право отримувати другу пенсію. Роботодавці повинні будуть платити за них більш високі внески, але зате це компенсує їх ранню пенсію і дозволить отримувати більше.

Нагадаємо, що набирає чинності нововведення в "Закон про житлово-комунальні послуги". У ньому передбачена абонплата за водопостачання та опалення.

Вийти, що українці платитимуть за воду незалежно від того, користувалися нею чи ні. За опалення доведеться платити кожен місяць, а не лише в опалювальний сезон.

У роз'ясненнях до закону вказується, що мова йде про суму, яку споживач буде платити виконавця комунальної послуги на підставі договору про надання комунальних послуг у багатоквартирному будинку.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в Україні орудує небезпечна банда шахраїв, яка обманює пенсіонерів під дуже дивним приводом. Про це стало відомо завдяки заяві українського фотографа Наталії Шумовий, пише портал "Политека".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Києві в наступному році зростуть ціни на послуги централізованого водопостачання і водовідведення. За даними "Київводоканалу", в середньому вартість підвищиться в середньому на 49,6%.