Сарненський районний суд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення, передає "Інтерфакс-Україна".

Постанову було прийнято за позовом фізичної особи Мизюрко до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та КРРТ. Третіми особами по справі виступають Управління захисту прав споживачів у Рівненській області, телеканал "1+1" (ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1 ") і Кабінет міністрів України.

Громадянка звернулася до суду з проханням визнати за нею право на одержання інформації шляхом аналогового телевізійного мовлення та зобов'язати Нацраду та КРРТ забезпечити їй доступ до одержання інформації шляхом аналогового телемовлення.

В обґрунтування позову позивачка зазначила, що за даними соцдослідження, проведеного Індустріальним телевізійним комітетом за перший квартал 2016 року, як мінімум 31% домогосподарств України доведеться придбати приймальні пристрої для цифрового сигналу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Розглянувши звернення Н. Мизюрко, суд постановив зупинити дію норми про припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення у Плані використання радіочастотного ресурсу України, затвердженому постановою Кабміну аж до вирішення даного судового спору.

Суд також заборонив КРРТ вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання радіо технології аналогового телевізійного мовлення, а Нацраді з телебачення – приймати будь-які рішення, пов'язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення. Постанова суду набрала чинності з моменту його підписання суддею.

Як відомо, уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

Нагадаємо, адвокат спростував заяву нардепа Лещенко про "виграш суду" і назвав його піар-акцією.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що окупанти кинули українця Балуха в "клітку смерті".

Також "Знай.uа" писав, що The Times вибачилися перед Україною.