Напевно, багато хто з вас чули про те, що кількість квартирних афер в Києві зростає з кожним днем.

Одним з найпопулярніших способів заробітку в Києві стабільно є обман в сфері нерухомості. Детально про це розповів 44.ua.

Що це таке?

Останнім часом шахраї часто грають на емоціях, представляючись військовими. Зазвичай такі розмови починаються з фрази "Я військовий, перевели в Ізмаїл / Одесу / Сан-Сальвадор". Орендодавець каже, що на проїзд до Києва йому потрібно близько 1000 грн, цю вартість він вважатиме бронюванням квартири.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Як впізнати?

Нормальний орендодавець не вимагає гроші собі на проїзд.
Що з цим робити? Найкраще взяти номер картки шахрая, щоб передати їх поліції разом з скріншотом листування. Ні в якому разі не платите - таких клієнтів злочинець набирає цілими пачками.

Де слабка точка шахрая?

Для таких угод йому доведеться дати номер карти, що б'є по анонімності "орендодавця".
Як зрозуміти, що вас обдурили?
Ви скинули гроші, а військовий з Ізмаїла так і не приїхав, ще й трубку не бере.

Що це таке?

Хороший хлопець з почуттям гумору пропонуємо вам відмінну квартиру з помірною платою. Насправді ці апартаменти він теж орендував, і тепер намагається здати одну квартиру відразу декільком людям. Так як цей спосіб одноразовий, шахрай буде нервувати, вимагаючи миттєвої оплати за перший і останній місяць.

Як впізнати?

Прямо запитаєте про документах на квартиру. У таких "орендодавців" їх або немає, або вам принесуть підробку. Перший спосіб обриває угоду, другий є приводом для звернення в поліцію.

Що з цим робити? Можна викликати поліцію. Або знайти господаря квартири і уточнити, чи в курсі він про подорожі ключів до своєї квартири.

Де слабка точка шахрая?

Дзвінок з іншого номера і аналогічна пропозиція про оренду квартири. Так як злочинець сам оплатив житло, йому необхідно окупити свої гроші, як можна частіше вручаючи квартиру новим мешканцям.

Як зрозуміти, що вас обдурили?

Прийшов справжній господар квартири і виселяє вас.
Що це таке?
Прекрасна квартира, невелика квартплата, добрий і чуйний господар - це не завжди хороший результат. Шахраї з цієї категорії подають оголошення з фотографіями квартир, взятими з пошукача Google. Як перевіряти фото, ви дізнаєтеся в кінці статті - там розміщена інструкція по правильному використанню сервісу "Google Зображення".

Як впізнати?

Подивитися базові параметри. У будинку з однокімнатними квартирами не виростають трикімнатні апартаменти. Шахраї просто не перевіряють тип забудови, іноді пропонуючи оренду неіснуючої квартири в неіснуючому будинку. Бінго!

Що з цим робити?

Карта Києва вам на допомогу, перевіряйте адресу і тип забудови. Вистачає епічних випадків, коли люди вносили передоплату, а за вказаною адресою їх чекав занедбаний магазин або інше нежиле приміщення.

Де слабка точка шахрая?

Цим способом часто заробляють люди, які не живуть в Києві. Під час телефонної розмови або листування досить уточнити, як від будинку проїхати до транспортної розв'язки або окремо взятого об'єкту. Приклад: вибачте, я працюю біля Індустріального мосту, від вашого будинку туди зручно дістатися? Моя тітка живе біля НАУ, туди можна доїхати на метро?

Як зрозуміти, що вас обдурили?

Ви приїхали дивитися квартиру, а орендодавець не з'явився, як в пункті №1.
Що це таке? Трохи застарілий, але все ще актуальний спосіб обману квартирантів. Вам кажуть, що ріелтори - печерні люди, тому краще оплатити використання каталогу актуальної нерухомості. На відміну від ріелторів, агентство просить не половину вартості, а всього лише 500-1000 грн за добу підключення до бази даних.

Як впізнати?

Дешевий офіс без логотипів компанії, мінімум меблів і всього один співробітник. Ці хлопці зберуть потрібну суму і через пару днів залишать приміщення, тому оформляють його недорого.
Що з цим робити?
Просто розвернутися і піти, не даючи "агентству" ні копійки.
Де слабка точка шахрая?
Такі послуги - це суцільна слабка точка. Ігноруйте такі пропозиції, вони ніколи не приносили клієнтам нічого хорошого.
Як зрозуміти, що вас обдурили?
Ви оплатили каталог, тобто вже програли.

Що це таке?

Ніяких страшних пропозицій, діалог йде адекватно. Перший незручний момент настає тоді, коли ви просите показати документи про право власності. На відміну від уже згаданих колег, ця категорія шахраїв просто говорить: "Документи якраз робимо, владнаємо справи і піднімемо квартплату. Але вам, як хорошій людині, піднімати не будемо". У цей момент мозок квартиранта відключається і він вплутується в дуже небезпечну операцію.

Як впізнати?

У людини немає документів на квартиру, це вже викликає підозри. Якщо ви відступаєте, а орендодавець тисне часом, кажучи, що документи будуть готові через три-чотири дні, пропонуйте зустріч через три-чотири дні. Зазвичай це призводить до нецензурних побажанням від "господаря квартири", потім кидається трубка.

Що з цим робити?

В принципі, звернення в поліцію не займе багато часу.
Де слабка точка шахрая? У його риториці є невелике упущення: потрібно назвати терміни, в які вкладеться підготовка документів. Відповідно, пропозиція взяти відстрочку не дасть йому ніяких контраргументів. Доведеться нервувати і видавати себе.

Як зрозуміти, що вас обдурили?

Прийшов справжній господар квартири і демонструє свій чорний пояс по карате. Прямо як в пункті №2.
У таких "орендодавців" точно відсутні документи на житло. Інакше перший же обман загрожував би їм фізичною розправою або проблемами з законом.

Вони уникають прямих зустрічей, спілкуючись по телефону або в листуванні. Тільки найбезтурботніші злочинці ризикують показати своє обличчя.

Дуже часто номер банківської карти виявляється несправжнім. Рахунок відкривають на одного або родича нашого героя, і з цим краще розбиратися поліції.
Деякі шахраї або взагалі не знають карту Києва, або знають її дуже погано. Все просто, ця категорія злочинців провертає такі справи на відстані, а недалекі клієнти розслаблюють її.

Офіс компанії на Троєщині - рідкісна, але влучна особливість. Київські фірми часто розбивається на корж, намагаючись перебратися хоч на кілометр ближче до центру. Окремі кадри пропонують спілкуватися по телефону або в листуванні, так як клієнтові "буде складно дістатися".
Наостанок, ми рекомендуємо перевіряти всі оголошення, що вас зацікавили на унікальність.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки у місті Орландо чоловік викрав чотирьох дітей, через добу заручників знайшли мертвими.

Як повідомляв Znaj.ua, працівники Куп'янського відділу поліції зловили небезпечного педофіла. В даний момент з 9-річною дитиною працюють психологи та лікарі.

Також Znaj.ua писав про те, що у понеділок, 25 червня, в Києві був викрадений син лівійського фінансового аташе. Стало відомо, хто і чому напав на іноземця в центрі української столиці.