В кримському Армянську, який страждає від випарів сірчаної кислоти, самозвана влада продовжує замовчувати масштаб екологічної катастрофи. Місцеві жителі повідомляють в мережі про суворі вказівки, відданих медикам, не поширюватися про можливі наслідки викидів для здоров'я дітей і дорослих. При цьому комунальні служби помили дві вулиці з содою. Про це інформує кримський блогер RoksolanaToday&Крим.

Через деякий час вона ж повідомила, що місцевих школярів зобов'язали вийти на лінійки з нагоди 1 вересня, хоча дітей взагалі варто було б евакуювати із зони лиха. В результаті лінійки вийшли малолюдними, а постояли на них діти потім кашляли.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що жителі Армянська в аннексированном Росією Криму масово скаржаться на погане самопочуття, вихід з ладу техніки через іржавіння металевих деталей і незрозумілий жирний наліт на всіх поверхнях.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Це катастрофа. Окупанти мовчать. Все в іржі і на вулиці, і в квартирах. На асфальті в місті жирний наліт. Техніка виходить з ладу. У людей занепад сил, почалися алергічні реакції. Вже кілька днів триває", - повідомляє про ситуацію в Twitter блогер Кримський Бандерівець.

Кримські ЗМІ повідомляють, що здійснює викиди завод "Титанові інвестиції" (колишній "Кримський Титан"), який випускає діоксиду титану. Однак проросійська влада півострова відзвітувала про зниження забруднення навколишнього середовища. За інформацією місцевого телебачення, в складі можливих викидів — діоксид азоту, діоксид сірки, оксид вуглецю, сірчана кислота, фтористий водень, хлористий водень, аміак, формальдегід, хлор, бром.

"Ключі, вентиляційні решітки і навіть хлібниці. Вранці 24 серпня жителі Армянська виявили, що металеві предмети за ніч вкрилися дивною липкою іржею. У прикордонному місті впевнені – це викиди з заводу "Кримський титан" (ТОВ "Титанові інвестиції")".

Як повідомляв "Знай.uа", що окупанти стрімко перетворюють Крим на другий Чорнобиль.

Також "Знай.uа" писав, що свинство російських туристів жахнуло кримчан.