В Україні курс гривні восени буде знаходитися біля позначки 29 грн/$. При цьому, швидше за все, така ситуація протримається до кінця року. Про це в коментарі Обозревателю заявив аналітик Concorde Capital Олександр Паращій.

"Думаю, що курс долара восени може наблизитися до 29 грн/$, а в кінці року впритул підійде до цієї позначки", - прогнозує експерт.

Восени більше валюти доводиться витрачати на імпорт газу. Крім того, починається активний бізнес-сезон. Золотовалютні резерви НБУ на даний момент складають $17,7 млрд. Це запас України, який можна витрачати на підтримку курсу і обслуговування зовнішніх боргів. Теоретично, цих коштів може вистачити Україні як мінімум на цей і більшу частину наступного років. Проте, як зазначає Паращій, якщо МВФ не дасть гроші, може постраждати позиція України в міжнародних рейтингах.

З такими оцінками також погоджується аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко. "Потенційно до кінця осені ми побачимо курс за оптимістичним сценарієм на рівні 29 гривень за долар. Євро має високий потенціал закріпитися вище позначки в 35 гривень", - вважає експерт.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Раніше повідомлялося, що курс валют на 3 вересня обіцяє приємну несподіванку. Вже відомий офіційний курс іноземних валют Національного банку України (НБУ) на понеділок, 3 вересня. Так, курс долара, в порівнянні з показниками у вихідні, 1-2 вересня, знизився до 28,27 гривень. Про це повідомили в прес-службі офіційного регулятора.

Фінансовий аналітик Андрій Новак вважає, що курс до кінця року буде падати приблизно на 50 копійок – 1 гривню щомісяця. Одним з факторів, який буде впливати на валютний курс, є можливе виділення Україні кредитного траншу в розмірі близько 2 мільярдів доларів з боку Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, що вже восени гривня може подешевшати ще більше.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що курс валют стане фатальним для українців.

Також "Знай.uа" писав, що українська валюта продовжує все більше прогинатися під жорстким курсом долара.