Користувачі мережі згадують, чим запам'ятався день 3 вересня. Як відомо, цей день закарбувався в пам'яті не тільки завдяки хіту Михайла Шифутинского, але і трагедією в Беслані.

Один з українських блогерів нагадав, що третій день осені - день, коли почався штурм будівлі школи, в якій знаходилися терористи із 1128 заручниками. І кожен рік цю дату проходять панахиди.

В результаті захоплення заручників та проведеної військової операції проти терористів 334 людини, у тому числі 186 дітей, загинули і понад 800 отримали поранення, 17 дітей залишилися сиротами.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Деякі оглядачі доводять, що загибель більшості заручників була викликана "операцією з їх звільнення".

В 2016 році в Північній Осетії в місті Беслан під час траурних заходів п'ять жінок зняли куртки, під якими були майки з написом "Путін - кат Беслана". Це були "мами Беслана", які втратили своїх дітей. За цю акцію їх засудили до штрафів і виправних робіт.

Так, 3 вересня чорна сторінка в історії путінської Росії, але її замінили меми з Шафутинським. Мем переміг обурення і пам'ять про кровожерливість режиму.

Картинки іноді дійсно бувають смішними, але просто знайте який у них підтекст і те, що їх публікації допомагають перевернути "календар Беслана".

А ось ще один користувач мережі висунув свою версію розуміння дати "3 вересня":

"Іноді цікаво спостерігати, як людина марить. Ну тобто може вона жене просто, це був би найкращий варіант. Але якщо вона не жене, тоді біда. По-перше, пісню Шуфік заспівав за десять років до Беслана. Ну гаразд, так, написав, типу, давно, а тут Кремль спеціально зафорсив. Але виникає питання друге. А точно дата Беслана не стала всеросійським днем жалоби саме через мем про Шуфіка?".

Варто нагадати, що Рамзан Кадиров каже, що добре знав вбивць Бориса Нємцова. Про це глава Чечні пише на своїй сторінці в instagram.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналістка Ольга Алленова у своєму особистому блозі написала звернення до російського народу, яке вже встигли назвати: "Діти Кемерова зараз грають в небесний волейбол з дітьми Беслана".

Нагадаємо, сотні дітей згоріли живцем: моторошна трагедія, про яку ніхто не знав.

Як повідомляв Знай.uа, найстрашніші трагедії на шкільній лінійці.

Знай.uа писав, захоплена терористами школа в Беслані: 11 років потому.