Архиєпископ Константинопольського патріархату в США Даниїл (Зелінський) спростував інформацію про спробу отруєння патріарха Варфоломія під час його зустрічі в Стамбулі з патріархом Кирилом. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Кілька днів тому в інтернеті та в засобах масової інформації було подано досить неправдиву інформацію, нібито працівник Патріархії намагався подати отруєну воду патріарху під час зустрічі Вселенського Патріарха з патріархом Московським… Звичайно 100% неправдива інформація", – написав він у Facebook.

Архиєпископ Данило повідомив, що поінформував про це генерального консула України в Стамбулі Олександра Гамана і консула Максима Вдовиченка.

Данило також повідомив, що мав можливість особисто поспілкуватися з чоловіком, на ім'я Олександр, який подавав склянки з водою патріархам, в присутності генерального консула України в Стамбулі Гамана і консула Вдовиченко.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Вода була смачна", – додав архієпископ, опублікувавши відповідне фото.

У минулі вихідні в багатьох українських ЗМІ вийшла стаття під назвою "На Фанарі запахло "Новачком": Патріарх Варфоломій проігнорував підозрілий "напій" від ФСТ РФ", у якій представників російської делегації на зустрічі патріархів Кирила і Варфоломія в Стамбулі звинувачували у спробі отруїти патріарха Варфоломія та інших архієреїв Константинопольського патріархату.

При цьому в якості російського отруйника" обвинувачі вказували на людину, яка насправді виявився співробітником Константинопольської патріархії і який на усіх заходах патріархії по старій грецькій традиції пропонує гостям воду.

Кілька днів тому в інтернеті та в засобах масової інформації було подано достатньо неправдивої інформації, що нібито...

Posted by Daniel Zelinsky on Sunday, 2 September 2018

Нагадаємо, Вселенський Патріарх Варфоломій повідомив главі Російської православної церкви, патріарха Кирила про імплементацію рішення про автокефалію в Україні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 2 вересня, у Стамбулі розпочався собор Константинопольської церкви, на якому серед інших питань розглянуть надання автокефалії для Української Православної церкви.

"Знай.uа" писав, Києво-Печерська і Почаївська лаври, які зараз належать УПЦ Московського патріархату, перейдуть під управління Української церкви після надання Україні Томосу про автокефалію.