Екологічна катастофа, що страшенно налякала кримчан, продовжує позначатися на здоров'ї: у дітей масово підіймається температура до 39, а на всьому тілі з'являється червоний висип невідомого походження.

Як повідомляє портал Рoliteka, найбільше страждають жителі Армянська. Користувачі соціальних мережах активно діляться фотографіями наслідків "хімічної атаки".

Так, блогер RoksolanaToday&Крим пише, що сировина для заводу "Титан", яка і стала причиною НП, в подальшому буде тільки погіршувати і без того недобру екологічну ситуацію на окупованому півострові.

Люди чимало налякані: стан здоров'я погіршується, на вулицях кримчани помічають багато мертвих птахів, а тепер отрута дісталася і домашніх тварин. Багато користувачів роздумує, чи варто вивозити дітей, інші підраховують, у скільки обійдеться ізоляція, якщо враховувати ціни на оренду житла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Мами Армянська! Я знаю – НЕГАЙНО вивозити! Повний паблік бабских міркувань – куди,як,знімати житло! Ось кордон-біжіть! Вас приймуть з дітками! І з українськими документами,зрозуміло!", – пише блогер.

Відзначимо, що адміністрація сайту російського президента Володимира Путіна блокує користувачів, які намагаються залишити скаргу.

На своїй сторінці в Twitter користувач Крымкий бандерівець пише, що у людей немає можливості уникнути впливу шкідливих випарів.

"Ось такі висипання на шкірі у жителів Армянська. Залишається тільки здогадуватися, що відбувається з організмом всередині. І це при тому, що північ Криму продовжує дихати випарами сірчаної кислоти з кислотонакопичувача. Телевізор і окупанти кажуть, що все добре. Армянськ продовжує щодня накривати сірчана кислота. Ось що відбувається, наприклад, з дитячими майданчиками. Аналогічні процеси в квартирах у людей. Миють кожен день, якщо, звичайно, є вода, яку постійно відключають", – пише він.

Нагадаємо, в Україні фатальний вибух зруйнував будинок і людські життя. В результаті події постраждало дві людини: 58-річний чоловік та його 56-річна жінка отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа", у дніпровській обласної лікарні зупинилося серце 48-річного старшого сержанта, який врятував життя власної дочки, накривши її собою в момент вибуху артилерійського.

Також портал "Знай.иа" писав про те, що семеро дітей підірвалися на боєприпас.