Через викид сірчаної кислоти з півночі Криму евакуювали дітей.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звинуватив Росію в екологічних катастрофах в окупованих нею Криму та Донбасі.
"Спочатку російські окупанти принесли в Крим і на Донбас людське горе, тепер - екологічні катастрофи,які нищать нашу землю", - написав він у Twitter.

Перший звіт про події, що становлять екологічну загрозу для окупованих територій, з'явився 27 серпня. Потім так званий віце-прем'єр-міністр Криму Ігор Михайлович сказав, що вибух невідомої речовини стався в місті Армянськ на півночі Криму . З цієї причини будинку, дерева і трава були покриті маслянистим покриттям жовтуватого кольору.
Потім з'ясувалося, що жителі скаржилися на забруднення повітря сірчаною кислотою, а не тільки в Армянську, але також Красноперекопському і Джанкой. У містах спалахує смердючий і задушливий запах. Жителі фіксують схожі алергійні симптоми: нудота, печіння в носоглотці. Автомобілі, побутова техніка, меблі та ігрові майданчики для дітей були вкриті іржею .
В Херсонській області українські прикордонники виявили токсичні речовини в повітрі . За словами заступника голови Державної прикордонної охорони Олега Слобозана, прилади показали надлишок хімічних речовин (токсичних промислових речовин).
У той же час російські ЗМІ повідомили, що роботу заводу "Титан" вирішили зупинити на два тижні. Таке рішення прийняв так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов.

Так пропагандисти, цитуючи слова Аксьонова відзначають, що лише одного разу кількість отруйної речовини в повітрі перевищувала норму.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Сьогодні вночі ... вперше гранично допустима концентрація сірчистого ангідриду перевищила норму. Ми вранці провели нараду", - сказав він.


"Прийнято рішення всіх дітей міста Армянська шкільного і дошкільного віку, дошкільного - з мамами ... відправити відпочивати в наші кримські санаторії. Все буде за рахунок держави", - додав Аксьонов і оголосив канікули на два тижні.
При цьому, за його словами, підстав для введення режиму надзвичайної ситуації в Армянську немає.
Нагадаємо, окупанти стрімко перетворюють Крим на другий Чорнобиль.
Як повідомляв "Знай.uа", свинство російських туристів жахнуло кримчан.
Також "Знай.uа" писав, що розкрито убивчий план Путіна по Криму.