В районі Армянська і Красноперекопська на території анексованого Росією Криму нещодавно стався викид невідомої речовини. Місцеві мешканці скаржаться,що їх труять, у людей шкіра вкривається висипом. Вони всерйоз почали замислюватися над тим, щоб залишити місто через загрозу здоров'ю.


Наслідки хіматаки у Криму


Українська сторона з огляду на це повідомила міжнародні організації про хімічні викиди на заводі "Кримський титан" на півночі анексованого Росією Криму. У зв'язку з екологічною катастрофою до лікарень не перестають звертатися люди, а на вулицях валяються мертві птахи.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще


За даними представника уповноваженого з дотримання прав мешканців Криму і Севастополя Ісмаїла Халікова, інформація передана до ООН, ОБСЄ, ВООЗ, Організацію Червоного хреста для документування фактів порушення прав людини.


На даний час по більшості територій концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму, робота заводу "Титан" зупинена на два тижні, а також у школах регіону оголошуються позапланові канікули і дітей відправляють у санаторії.

"Викликає занепокоєння, що досі не оголошено надзвичайного стан, що не евакуюють доросле населення, а окупанти продовжують "заспокоювати" людей", - коментує він.


Мешканці міст, котрі потерпають від наслідків лиха, стверджують, що спочатку на дахах будинків, металевих предметах у квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, схожий на іржу. Практично одразу в лікарнях у кілька разів зросла кількість звернень громадян, основні скарги - кашель, запалення слизової рота, носа, горла і очей.

"Дивує, що діагноз, який всім ставлять - ГРЗ або алергія. В аптеках дефіцит абсорбентів, марлевих пов'язок та антигістамінних препаратів. Те, що в містах екологічна катастрофа, видно неозброєним оком: металеві речі продовжують вкриватися іржею, дерева масово скинули листя (частина виглядає як вицвіти), в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах подекуди лежать мертві птахи", - підсумував Халіков.


Він додав, що матеріалами по хімічній атаці зайнялася прокуратура, відкривши кримінальне провадження проти причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю.


Дивіться: Кримське село після хімічної атаки


Нагадаємо, окупанти привели у повну боєготовність флот у Криму.
Як повідомляв Знай.ua, в мережі показали сумну долю кримського пляжу.
Також Знай.ua писав, з'явилися моторошні фото екологічної катастрофи в Криму.