Звістка про те, що на Уралі в Росії зафіксували потужні підземні поштовхи, непокоїла місцевих мешканців всю добу – з 4 на 5 вересня. Наслідки не змогли подолати й рятувальники, люди скаржаться, що телефони в МНС вимкнені, заявити про небезпеку та попросити допомоги просто неможливо.


Землетрус у Челябінській області: дані очевидців


У соціальних мережах росіяни, житло яких розташоване в епіцентрі лиха, масово діляться пережитим, більшість із них налякані – і не дивно, адже будинки зруйновані, а коли надійде бодай якась інформація, невідомо.

"Живемо на 7 поверсі. Була ідеальна тиша, чутно, як хитається будинок. Гойдались речі, що висіли у ванній кімнаті на сушарці! Хиталася навіть сумка, яка висіла на ручці дверей. Намагалися зателефонувати в МНС на номер 112, але ці товариші включали нам музику три рази, по 35 і по 50 секунд, і дзвінок скидався. Ось такі у нас служби", - скаржиться Григорій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"У нас будинок хитався о четвертій ранку і посуд гриміла на кухні. Ми з чоловіком від цього прокинулися. Страшно дуже ... МНС дзвінки скидає", " Всією сім'єю евакуювалися. Телефон 112 не відповідав. В інших службах 101,102, ніяких рекомендацій і коментарів щодо дій не дали. По радіо теж нічого. Через півтори години повернулися в квартиру", - підтверджують його слова сусіди Світлана та Олександр.


В МНС обмежилися стандартним повідомленням, типу "обережно, будьте уважні", а те, що телефон не відповідає списали на "федеральний центр обробки викликів", хоча по суті це єдиний номер, за яким можна повідомити про стихійне лихо.


Вранці евакуювали також персонал і пацієнтів дитячої поліклініки, розташованої на вулиці Дмитра Тараканова, 2.

"Це близько 9 години ранку було. Ми прийшли з дитиною аналізи здавати. Тільки-тільки здали, і всіх попросили на вихід. Швидше за все, просто перестрахувалися - будівля поліклініки дуже стара", - розповіла місцева мешканка Ірина.


Закрито й хірургічне відділення катав-іванівської лікарні: туди для оцінки збитку після землетрусу також прибули фахівці. Близько нікого не підпускають, можна помітити солідну тріщину в цегляній кладці двоповерхового будинку.
Студентів Катав-Іванівського індустріального технікуму сьогодні розпустили по домівках.

"У моєму робочому кабінеті все попадало з полиці - сувеніри, книги. Зі стелі насипалось будівельного пилу і піску на меблі, на стінах покосилися міські атрибути. 5 вересня о 4:00 довелося бігти в будинок, спрацювала охоронна сигналізація", - прокоментувала голова ради депутатів Катав-Іванівський Галина Федосєєва.


За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, епіцентр землетрусу знаходився в 133 км від Уфи і в семи кілометрах від Челябінської області, на глибині 10 км.

Магнітуда - 5,5, руйнувань під час природного катаклізму не відбулося, інформації про потерпілих немає. Підземні поштовхи відчувалися в Челябінській і Свердловській областях і в Башкортостані.


Дивіться: наслідки землетрусу у Челябінський області Росії, кадри очевидців


Нагадаємо, у Катав-Іванівському районі Челябінській області (Росія) стався потужний землетрус.
Як повідомляв Знай.ua, у Японії зафіксували потужні підземні поштовхи.
Також Знай.ua писав, унікальний потрійний смерч під Києвом вдалося зняти на відео.