Забезпечити своїй дитині безбідне майбутнє та допомогти отримати прибуткову професію – мрія, безперечно, всіх батьків. В Україні незабаром стартує проект, котрий стане в нагоді у такому випадку – "IT-школяр".


Його запровадження базуватиметься у першу чергу на передовому досвіді навчання інформаційним технологіям за сучасними методиками iCompute (Великобританія).
За словами віце-президента АППУ Валерія Омельченка, дані методики підходять переважно для 1-6 класів.

Вони містять поурочне календарне планування, методичні матеріали до кожного уроку для вчителя та учня, тестове оцінювання та завдання для нього з кожної теми.

"Методика iCompute містить такі сучасні теми як основи кібербезпеки, створення анімації та інтерактивних електронних книжок, робототехніка, розробка комп’ютерних ігор і додатків, створення веб-сторінок, криптографія. Цю методику створили в Великобританії, сконцентрувавши найактуальніші теоретичні дослідження та практичні завдання. Впевнений, iCompute успішно пройде апробацію та стане відомим у багатьох українських школах", - пояснив Омельченко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


Дебютантами у цьому сенсі буде одна з київських шкіл, там на нову систему чекають з нетерпінням і дирекція, в вчителі. Після інтеграції методики в процес, педагоги iCompute отримають рекомендації щодо впровадження курсу в інших навчальних закладах України:

"Відтепер у нашому навчальному комплексі навчання інформатики буде проходити з використанням сучасних матеріалів та методик iCompute. Досвід, що отримаємо, будемо поширювати серед інших шкіл. Методичне забезпечення iCompute, частина програмних додатків та планшети iPAD придбані завдяки ініціативі «IT-школяр» та всесвітній організації World ORT".

Довідка: "IT-школяр"соціальний проект, що об’єднав лідерів IT-освіти і IT-бізнесу заради якісного оновлення змісту шкільної освіти. За підтримки Міністерства освіти і науки України та громадських діячів проект втілює в життя однойменна робоча група. У 2018 році проект розпочався в трьох пілотних школах Києва і Чернігівщини. Протягом семестру понад 200 дітей безкоштовно відвідували факультативні заняття з програмування, робототехніки, gamedev, VR/AR, 3D-друку, кібербезпеки, створення web-сайтів та управління дронами.


Нагадаємо, відомий український музикант розповів про знущання у школі. Як повідомляв Знай.ua, над російським вчителем знущаються за вірші про Україну.
Також Знай.ua писав, смертельна інфекція косить українців.