З середини літа озброєні люди не пускають туристів на схили окупованих Кримських гір, кажуть, що там проводяться "навчання", які нібито триватимуть до кінця вересня. Про це повідомляє "Апостроф".

"На всіх вершинах і популярних маршрутах — навіть на Великій севастопольській стежці (ВСС) — туристів зустрічають автоматники і вимагають документи. Машини й намети відстежують, альпіністів знімають зі скель. На всі питання чоловіки без знаків розрізнання відповідають: "Навчання". Триватимуть вони, за чутками, до кінця вересня", - йдеться в повідомленні.

Кілька тижнів тому севастополець Віталій Білоокий опублікував на своїй сторінці в Facebook відеоролик, куди потрапили озброєні люди. Чоловіки з автоматами, у камуфляжних штанях і чорних футболках проганяють групу з підйому на Ільяс, де проходить одна з радіальних гілок ВСС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім заборони підніматися на вершини і скали над розташованими на ПБК держдачами, озброєні люди забороняють туристам ставити на схилах наметові табори, ночувати в лісі, паркувати на ніч машини.

Повідомляється, що у скелелазів, які тренуються на скелях Уарч-Кая і Вітрило над Форосом, теж постійно перевіряють документи. З маршрутів не проганяють, але ставити намети та влаштовувати багатоденні тренування не дозволяють.

Севастополець Володимир Одоєв в міжнародний день альпінізму вирішив здійснити традиційне сходження, але запізнився і вийшов на маршрут вже після заходу сонця. Побачивши на стіні ліхтарі, до маршруту під'їхала поліція і через гучномовець наказала, щоб спортсмени спустилися зі скелі. Після перевірки документів альпіністів відпустили, пояснивши дії "навчаннями". Було це ще 8 серпня.

У майбутньому "заборонені зони" можуть ще розширитися, пише видання.

"У Батилімані прискореними темпами йде добудова ще однієї держдачі — колишнього "маєтку" родини Януковичів. Над дачею нависає вершина скелі Куш-Кая, де розташовано безліч популярних альпіністських маршрутів — від ниток для новачків до професійних. На її вершині також проходить нитка Великої севастопольської стежки, тут є кілька екзитів для бейс-стрибків. Ходять чутки, що скоро всі ці активності заборонять, а ділянку берега від Батиліману до мису Айя закриють для простих смертних. Навіть просто погуляти по околицях кам'яного хаосу буде неможливо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, жителі Донбасу повстали, рвуть "ганчірки" псевдореспублік.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що маленьких українців годують брехнею Путіна.

Також "Знай.uа" повідомляв, що у Криму все набагато страшніше.