Вже більше місяця туристи не можуть потрапити на Кримські гори. Окупанти стверджують, що там "проводяться військові навчання", котрі триватимуть до кінця вересня. При цьому поблизу схилів постійно чатують десятки людей у формі.


Окупанти відібрали у туристів гори Криму


Кілька тижнів тому ця інформація просочилася у соціальні мережі, але й зараз, судячи з коментарів, ситуація не змінилася.

"На всіх вершинах і популярних маршрутах - навіть на Великий севастопольської стежці (БСТ) - туристів зустрічають автоматники і вимагають документи. Машини та намети відстежують, альпіністів знімають зі скель. На всі питання чоловіки без знаків розрізнення відповідають:" Навчання ". Триватимуть вони, за чутками, до кінця вересня ", - йдеться в повідомленні.


Нещодавно мешканець Севастополя Віталій опублікував на своїй сторінці в Facebook відеоролик, куди потрапили озброєні люди. Чоловіки з автоматами, в камуфляжних штанях і чорних футболках проганяють групу з підйому на Ільяс, де проходить одна з радіальних гілок БСТ.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але заборона підніматися на вершини – це ще не все, туристам не можна навіть елементарного: поставити намети, розбити табір, ночувати у лісі чи паркувати на ніч машини.


Крім того, у скелелазів, що тренуються на скелях Уарч-Кая і Парус над Форосом, теж постійно перевіряють документи, змаршрутів не проганяють, але ставити намети і влаштовувати багатоденні тренування не дозволяють.
Севастополець Володимир Одоев в міжнародний день альпінізму вирішив зробити традиційне сходження, але вже спізнився і вийшов на маршрут вже після заходу сонця.

Побачивши на стіні ліхтарі, до маршруту під'їхала поліція і через гучномовець зажадала, щоб спортсмени спустилися зі скелі. Після перевірки документів альпіністів відпустили, пояснивши дії "навчаннями".


Дивіться: Ільяс-Кая, Велика Севастопольська стежка


Нагадаємо, Росія закрила небо над анексованим Кримом.
Як повідомляв Знай.ua, у мережі показали сумну долю кримських пляжів.
Також Знай.ua писав, на Крим очікує тотальна нестача питної води.