Незважаючи на те, що дедлайн настає 8 вересня, вже до 6 числа небайдужі зібрали необхідні 100 тисяч підписів під петицією, адресованій Білому дому. Документ присвячений українському політв'язню Олегу Сенцову, який голодує вже 116 день, тим самим вимагаючи звільнити з російських в'язниць всіх українських політичних в'язнів.

Електронну петицію опублікували на офіційному сайті Білого дому. Зараз під нею підписалися майже 102 тисячі осіб, а це означає, що Адміністрація американського лідера Дональда Трампа зобов'язана її розглянути і опублікувати реакцію.

"Кримський режисер Олег Сенцов отримав 20 років у російській в'язниці за безпідставним звинуваченням у тероризмі, оскільки виступав проти російської анексії Криму. Майже три місяці тому він почав голодування, вимагаючи звільнення не для себе, а для всіх 64 українських політв'язнів в РФ. Неминуча смерть Олега швидко наближається через бездіяльність влади - його стан критичний", - пишуть автори петиції.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ініціатори звернення до Трампа нагадали, що Європейський парламент закликав лідера країни-окупанта Володимира Путіна негайно звільнити Сенцова та інших в'язнів.

"Тепер настав час висловитися і Америці. Ми настійно закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Сенцова та інших українських політв'язнів в Росії", - підкреслюють автори звернення.

Нагадаємо, джерело EADaily в Адміністрації президента РФ повідомляє, що вирішення проблеми щодо звільнення Олега Сенцова в першу чергу залежить від позиції Києва, а не від Москви.

Як повідомляв раніше портал "Знай.іа", під час одиночного пікету в Москві на Пушкінській площі затримали кінорежисера Михайла Местецького. Він влаштував пікет на підтримку свого українського колеги, політв'язня Олега Сенцова.

Також портал "Знай.іа" повідомляв про те, що у Києві на Майдані Незалежності відбулася акція і флешмоб в підтримку режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних в Росії і окупованому Криму.