В Умані паломники, які прибули на святкування іудейського Нового року, встановили банер на честь президента США Дональда Трампа.

Фото банера опублікував на сторінці в Facebook глава Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

"Банер" Умань любить Трампа "встановили паломники в Умані. У ці дні десятки тисяч євреїв стікаються на могилу рабина Нахмана, щоб відсвяткувати єврейський новий рік - Рош-ха-Шана", - йдеться в повідомленні глави Українського єврейського комітету.

Відзначимо, що напис на банері "Умань любить Трампа" зроблена англійською мовою (Trump loves Uman).

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у мережі нагадали українцям, як проходили минулорічні гуляння хасидів в Умані.

Так, повідомляється, що в Умань на святкування іудейського Нового року (Рош Гашана) прибули понад 30 тисяч паломників з 12 країн світу.

Основні заходи в місті проходять на могилі цадика Нахмана. Протягом святкових днів правопорядок в місті забезпечують понад півтисячі поліцейських.

"Спільно з українськими колегами в Умані працюють 15 офіцерів поліції Держави Ізраїль", - розповіли в прес-службі МВС України.

Крім того варто відзначити, що з’ясування стосунків між двома паломниками-хасидами в Умані закінчилося для одного госпіталізацією до лікарні, для іншого – мандрівкою у відділок поліції.

Як повідомили у відділі комунікації ГУ НП В Черкаській області, конфлікт між 42-річним хасидом з Ізраїлю та його 52-річним земляком розгорівся раптово. Незабаром словесна суперечка набула більш загрозливих форм, і старший з двох ударив молодшого ножем.

Правоохоронці затримали чоловіка. За фактом відкрито кримінальне провадження, і він є головним підозрюваним. Якщо його провину доведе суд, йому загрожує від п’яти до восьми років за гратами.

Також варто зазначити, що раніше під час святкового концерту з нагоди Дня Незалежності на центральній площі міста Умань на дітей, що перебували біля сцени впало сценічне обладнання.

Внаслідок інциденту шестеро дітей віком від 11 до 14-років. Дітей доставлено до лікарні.

За фактом травмування дітей відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України.

На святкування іудейського нового року до Умані з’їжджаються хасиди

Нагадаємо, Умань заполонили хасиди.

Як повідомляв "Знай.ua", секрети паломництва для початківців.

Також "Знай.ua" писав, що хасид напав з ножем на депутата від "Свободи".