Українські прикордонники тимчасово закрили контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", які знаходяться між материковою частиною України і Кримом.

Про це в своєму Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Так, речник відомста зазначив, що роботу КПВВ зупинили через екологічну катастрфу, яка сталась в окупованому Криму, де на заводі "Титан" стався витік небезпечних хімічних речовин.

"З метою збереження життя і здоров'я персоналу Держприкордонслужби та громадян, які проживають у адмінграніцах і слідують через КПВВ, в зв'язку з небезпечною екологічною ситуацією, що склалася на заводі "Титан" на території тимчасово окупованого Криму прийнято рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", - повідомив Слободян.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Громадяни України, які будуть прагнути врятуватися від стихійного лиха на материковій Україні, зможуть оформлятися в спрощеному порядку.

Разом з тим варто відзначити, що український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

"Зараз північ окупованого Криму близька до екологічної катастрофи. Через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півостріва, але і люди у Херсонській області. Виникає загроза для Європи", - пояснила вона на своїй сторінці в Facebook.

За словами Денисової, окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

"Терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусика. Закликала їх приєднатися до спільної боротьби за відновлення права жителів Кримського півострова на безпечне для життя і здоров'я навколишнє середовище", - повідомила Денисова.

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в районі Армянська і Красноперекопська в анексованому Криму стався викид невідомої речовини. Жителі Армянська скаржилися в соціальних мережах на те, що їх труять невідомою хімічною речовиною - у людей дере в горлі, раптово з'явилася слабкість, а шкіра покривається висипами. Пізніше "хіматака" з Криму дійшла до материкової України: люди скаржаться на нудоту, запаморочення, дивний висип і алергію.

У Міноборони озвучили причину екологічної катастрофи в Криму

Нагадаємо, з'явилися моторошні фото екологічної катастрофи в Криму.

Як повідомляв "Знай.ua", кількість госпіталізованих дітей в окупованому Криму стала величезною.

Також "Знай.ua", писав, що бойовики влаштували велику аварію на Донбасі.