Український омбудсмен Людмила Денисова звернулася до установи ООН із закликом звернути увагу на загрозливу всій Європі екологічну катастрофу в Криму.

"Зараз північ окупованого Криму близька до екологічної катастрофи. Через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півостріва, але і люди у Херсонській області. Виникає загроза для Європи", - пояснила вона на своїй сторінці в Facebook.

Людмила Денисова

За словами Денисової, окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки.

"Терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусика. Закликала їх приєднатися до спільної боротьби за відновлення права жителів Кримського півострова на безпечне для життя і здоров'я навколишнє середовище", - повідомила Денисова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомлялося, в ніч з 23 на 24 серпня в районі Армянська і Красноперекопська в анексованому Криму стався викид невідомої речовини. Жителі Армянська скаржилися в соціальних мережах на те, що їх труять невідомою хімічною речовиною - у людей дере в горлі, раптово з'явилася слабкість, а шкіра покривається висипами. Пізніше "хіматака" з Криму дійшла до материкової України: люди скаржаться на нудоту, запаморочення, дивний висип і алергію.

Раніше повідомлялося, що в мережі показали наслідки "хімічної атаки" в окупованому Криму. В районі Армянська і Красноперекопська на території анексованого Росією Криму нещодавно стався викид невідомої речовини. Місцеві жителі скаржаться, їх труять, у людей шкіра покривається висипом. Вони всерйоз почали замислюватися над тим, щоб покинути місто через загрозу здоров'ю.

Українська сторона, враховуючи це, повідомила міжнародні організації про хімічні викиди на заводі "Кримський титан" на півночі анексованого Росією Криму. У зв'язку з екологічною катастрофою в лікарні не перестають звертатися люди, а на вулицях валяються мертві птахи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Криму все набагато страшніше.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Клімкін звинуватив Путіна в найстрашнішому.

Також "Знай.uа" повідомляв, що з'явилися моторошні фото екологічної катастрофи в Криму.