Після смерті ватажка проросійських бойовиків Олександра Захарченка на окупованій Донецькій області розпочнуться внутрішні розборки. Але Росії не вигідно об'єднувати "ДНР" і "ЛНР" в один окупований територіальний суб'єкт. Хоч так простіше буде спонсорувати терористів, є велика ймовірність виникнення невигідних для Москви наслідків.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішніх переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю виданню "Факти".

Тука вважає, що Росія відновить ескалацію конфлікту на Донбасі в період передвиборної кампанії та чергових виборів президента України у 2019 році.

Він зазначив, що однією з причин відмови від об'єднання можуть стати протистояння між двома угрупованнями терористів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"З одного боку, з одним суб'єктом дійсно простіше мати справу. З іншого, в результаті вийде така ж ракова пухлина, тільки більшого розміру. Люди не стануть жити краще. Але є загроза, що "донецький народ" почне звинувачувати "луганський народ" в тому, що життя не вдалося через те, що доводиться годувати сусідів. Або навпаки. Почнеться протистояння між простими людьми, не кажучи про "верхівки", — пояснив Лою.

Також він відзначив і політичну складову: тримати дві різні нібито республіки набагато вигідніше для Росії.

"Зараз на переговорах у Мінську присутні два суб'єкта, нехай навіть з приставкою "квазі". І надалі на цьому можна дуже навіть непогано грати. Набагато віртуозніше. Наприклад, Пасічник (ватажок терористів "ЛНР". — Ред.) по якомусь питанню погоджується, а представник Донецька проти", — підсумував заступник міністра.

Крім того, на думку Туки, на окупованих територіях все відбуватиметься за тим сценарієм, який буде розроблений в Москві.

"Ніяких народних повстань і близько не буде", - сказав Тука.

Раніше Георгій Тука висловив думку, що головною перешкодою для повернення захопленої частини Донбасу під контроль України є позиція Росії, а варіант подолання такої перешкоди — посилення міжнародного тиску на країни-агресора.

Нагадаємо, в рядах бойовиків так званої ДНР крім алкоголізму з'явилася нова залежність: тепер окупаційне командування бореться з вживанням заборонених речовин.

Як повідомляв портал "Знай.uа" на тимчасово окупованих територіях Донбасу терористи "ДНР" почали бити по українських позиціях з "Градів".

"Знай.uа" писав, українські прикордонники тимчасово закрили контрольні пункти в'їзду-виїзду "Каланчак" і "Чаплинка", які знаходяться між материковою україною і Кримом.