Бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей розгортають безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєння з порушенням ліній відведення.
Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації.
"Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків та бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених Мінськими домовленостями", – йдеться у повідомленні.


Загалом на окупованих територіях виявили 472 одиниці озброєння і військової техніки, розміщеної з порушеннями.
Українські військові стверджують, що така кількість техніки дозволяє розгорнути до 6 батальйонно-тактичних груп.
Зазначається, що поблизу кордону з РФ у районі, де немає жодного пункту пропуску через кордон, ОБСЄ також виявила колону з 10 тентованих вантажівок та 4 машин супроводу, які перетинали кордон у напрямку Росії.
При цьому БПЛА Місії піддавався радіоелектронному придушенню.


"Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних Сил України", – каже українська сторона СЦКК.
Крім того, повідомляється, що бойовики продовжують ігнорувати "шкільне" перемир'я, нарощують кількість обстрілів та перешкоджають діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях.
Впродовж 6 вересня російські окупанти 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще


Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська армія все тісніше оточує східні регіони України. Докази того нещодавно представили в Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню. Фахівцям вдалося зафіксували активну стягнення російсько-терористичними військами значної кількості військової техніки поблизу лінії розмежування на Донбасі. .
Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українські воїни відвойовують нові позиції.
Також "Знай.uа" писав, що на Донбасі почався бунт проти бойовиків, путінські відморозки стріляють у мирних жителів.