В Україні курс долара з 10 по 16 вересня буде коливатися біля позначки 28,2 грн/$. Різких коливань курсу не варто очікувати.

Про це розповів аналітик Вадим Иосуб, передає Обозреватель.

Курс валют
Курс валют

"На найближчий тиждень ми очікуємо стабілізацію курсу долара до гривні поблизу поточних рівнів. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,2 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 28,1/28,4 грн", - прогнозує експерт.

Скорочення резервів, пояснює аналітик, було викликано декількома факторами, серед яких інтервенції Нацбанку з метою згладжування коливань курсу та платежі з обслуговування та погашення зовнішнього боргу. За даними НБУ, поточний обсяг міжнародних резервів покриває 2,9 місяці майбутнього імпорту і його вистачить для виконання зобов'язань України, поточних операцій уряду і Нацбанку.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Помірна девальвація восени спостерігається в Україні вже кілька років. Більше валюти доводиться витрачати на імпорт газу. Крім того, починається активний бізнес-сезон. Золото-валютні резерви НБУ на даний момент складають $17,2 млрд. Це запас України, який можна витрачати на підтримку курсу і обслуговування зовнішніх боргів. Теоретично, цих коштів може вистачити Україні як мінімум на цей і більшу частину наступного років.

Проте, як зазначає аналітик Олександр Паращій, якщо МВФ не дасть гроші, може постраждати позиція України в міжнародних рейтингах.

В Україні курс гривні восени буде знаходитися біля позначки 29 грн/$. При цьому, швидше за все, така ситуація протримається до кінця року. Про це в коментарі Обозревателю заявив аналітик Concorde Capital Олександр Паращій.

"Думаю, що курс долара восени може наблизитися до 29 грн/$, а в кінці року впритул підійде до цієї позначки", - прогнозує експерт.

Восени більше валюти доводиться витрачати на імпорт газу. Крім того, починається активний бізнес-сезон.

Нагадаємо, курс валют стане фатальним для українців.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" українська валюта продовжує все більше прогинатися під жорстким курсом долара.

Також раніше портал "Знай.ua" писав, шо євро і долар послабили хватку.