У Києві в аеропорту "Бориспіль" відкриють лоукост-термінал F. Його запуск призначено на квітень 2019 року. Про це повідомляє delo.ua.

Стало відомо, що вже почалися підготовчі роботи по відновленню роботи терміналу.

Термінал створили до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. В останні роки він був "законсервований" і не використовувався за призначенням. Термінал будуть використовувати для обслуговування лоукост-авіакомпаній.

В аеропорту зазначили, що термінал вже готують для роботи.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто відзначити, авіаперевізник Austrian Airlines збільшить кількість рейсів на маршруті Київ-Відень. План авіакомпанії – виконувати до 16 рейсів на тиждень.

За словами представника аеропорту, відкриття терміналу не пов'язане з початком роботи в Україні найбільшої європейської лоукост-авіакомпанії Ryanair.

"У пікові навантаження аеропорт Бориспіль вичерпав свої можливості, так що термінал F відкриємо до літньої навігації 2019 року", – сказав він.

22 березня виконавчий директор компанії Ryanair Майкл О'лірі підписав контракти з генеральними директорами аеропорту Бориспіль Рябікіним та аеропорту Львів Тетяною Романовської. Перші польоти заплановані на жовтень 2018 року. Ryanair буде літати в 10 напрямках з Києва і в п'яти – з Львова.

Влітку минулого року Павло Рябікін повідомляв, що для відновлення роботи терміналу F необхідні 4 місяці і до 80 мільйонів гривень. А економічно доцільним відновлення діяльності буде у разі, якщо термінал буде обслуговувати не менше 15 рейсів щодня.

3 вересня в "Бориспіль" почала літати ірландська лоукост-авіакомпанія Ryanair. А вчора авіакомпанія flydubai заявила, що з жовтня переходить на обслуговування з міжнародного аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) в "Бориспіль".

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України із загальною займаною площею близько 1000 га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м і шириною 60 м, другу - довжиною 3,500 тис. м і шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Нагадаємо, кияни вимагали у місцевої влади обмежити роботу столичного аеропорту "Жуляни" і заборонити там злети і посадки літаків в нічний час доби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лоукостер Ryanair додав до свого списку ще один маршрут з України. Новий напрямок вже з'явився на сайті компанії.

Також Знай.uа" писав, Ryanair в 2019 році розширить мережу польотів з Польщі в Україну. Зокрема, з'являться нові рейси з Варшави, Вроцлава, Гданська, Кракова, Познані та Бидгощі.