Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців.
Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави.


Ним вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого. Згідно з документом, осінній призов пошириться ще на один місяць і триватиме з жовтня по грудень 2018 року.
Як повідомлялося, 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2018 році.


В документі були визначені на 2018 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу: квітень-травень та жовтень-листопад.
В Україні призову в армію підлягають чоловіки у віці від 20 до 27 років, визнані придатними до стройової підготовки та які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще


Раніше повідомлялося, що щорічно, у всіх містах України проводитиметься набір молодих людей на строкову військову службу. В рамках цього, в армію забирають тисячі українських хлопців. Осінній призов стартує в жовтні 2018 року.
Звільняються від призову громадяни, які:

проходили військову службу або службу у військовому резерві;
заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за державними органами, підприємствами, установами;
визнані непридатними до військової служби за станом здоров'я;
що мають на утриманні трьох і більше дітей віком до 18 років;
самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
мають на утриманні повнолітньої дитини, яка є інвалідом I або II групи, до досягнення нею 23 років;
є усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років;
зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, відповідно до законодавства України, в разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд;
є народними депутатами України;
є студентами і аспірантами, які навчаються за денною формою навчання.
За ухилення від призову на строкову службу, загрожує кримінальна відповідальність – обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що День танкіста 9 вересня.


Як повідомляв раніше "Знай.uа", що українська армія зміниться назавжди.


ТакожЗнай.uа", що влада придумали, як заманити українців в армію.