Слідчий комітет РФ відзвітував про те, що передав до суду справу вбитого в Києві екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова.

"Незважаючи на смерть фігуранта розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Вороненкова було продовжено. Подальше кримінальне переслідування було обумовлено запереченнями близьких родичів загиблого проти припинення слідчими органами кримінальної справи за смертю обвинуваченого, що допускається російським законодавством", - йдеться в повідомленні.

Вороненкова звинувачують в організації фальсифікації єдиного державного реєстру юридичних осіб та шахрайстві. За версією слідства, Вороненков з групою осіб в період з серпня 2010 року по червень 2011-го організували аферу з перепродажем будинку ринковою вартістю 127 мільйонів рублів (близько 2 млн доларів), який в підсумку купили в 5 разів дешевше, а Вороненков нібито отримав понад 1,2 млн доларів винагороди за організацію афери.

Провадження щодо інших учасників угоди були виділені в окрему справу – вони вже засуджені на різні терміни.
Колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова застрелили 23 березня 2017 року в центрі Києва. За півтора місяці до цього, 5 лютого, Слідчий комітет Росії офіційно оголосив Вороненкова в розшук. Його звинувачували в шахрайстві.
У жовтні 2016 року, програвши на виборах в Держдуму і побоюючись переслідувань з боку ФСБ Росії, Вороненков поїхав в Україну. Через два дні після закінчення своїх повноважень депутата він отримав українське громадянство і дав у Києві свідчення проти екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У жовтні 2017 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі знають імена учасників і організаторів вбивства Вороненкова. За його словами, вбивство було скоєно на замовлення Володимира Тюріна, колишнього цивільного чоловіка вдови Вороненкова, Марії Максаковою.

Нагадаємо, що від колишнього депутата Державної Думи Росії Марії Максаковою, вдови Дениса Вороненкова, вимагають, щоб вона негайно виїхала через територію України.


Як повідомляв раніше "Знай.uа", що суд у справі Вороненкова перенесли в черговий раз.


Також "Знай.uа", що фігуранти по справі Вороненкова приголомшили суд заявою.