Таке інтерв'ю отримало видання НВ.ua.

У ніч на 4 вересня вчинив самогубство в`язень Бориспільської колонії під Києвом. Як відзначають очевидці, чоловік вистрибнув із третього поверху.


"Причиною, найімовірніше, стало те, що через годину, о 00:00 4 вересня у нього намічався термін розплати з боргами за азартну гру", - пояснив чоловік. Він зазначає, що сума становила не менше 100 тис грн.
"Арештант, у якого є проблеми, що не може довіритися адміністрації, не вірить, що його життя убезпечать. Адже саме адміністрація повинна контролювати наявність азартних ігор в місцях позбавлення волі та не допускати їх", - повідомив він.


Старенький підтвердив домисли, що в сучасних в'язницях можна замовити "послугу доставки" спиртного, продуктів, дівчат з жіночої колонії. Причиною чоловік назвав корупцію і нерозуміння можливих наслідків.

Також екс-керівник розвінчав міф про те, що існують злодійські поняття. "Ви бачили десь книгу з ними, де вони чітко прописані? Ці закони придумуються, і так само змінюються. Раніше на зону злодії в законі йшли, щоб контролювати кримінальних в'язнів, навести порядки в в'язниці і проконтролювати відсутність конфліктів. Зараз потреба в цьому відпала, так як є мобільні телефони, які проносяться у в'язниці. Створюється відеоконференція з кількома учасниками і тд."

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Раніше існував общак під час дефіциту також канув в Лєту. Відзначається, що сьогодні зони і СІЗО стали об'єктами бізнесу. З їх допомогою ведеться заробіток. З карткових ігор також йде відсоток в общак. Чим частіше гра, тим більше відсоток.


Старенький описав процес проносу заборонених речей в сучасній системі корупції на зоні:


"Цей процес максимально централізований в кожній колонії і виглядає так. Смотрящій за заборонами в колонії – координатор, на ньому зав'язані канали оптових поставок заборонених предметів в колонію. Раніше все можна було придбати у прапорщика. Зараз це заборонено. Так що треба йти до наглядача за заборонами і перекуповувати у нього дорожче".


З приводу суїцидів екс-голова повідомив, що в минулому прощалися з життям тому, що не хотіли сидіти термін. Зараз же із-за боргів або штучно створених приводів.


Нагадаємо, раніше Знай.UA стало відомо про найзнаменитіші втечі з в'язниці Алькатрас.


Також Знай.UA писав, що глава Газпрому потрапив в серйозну аварію.