Нещодавно з'явилася інформація про те, що глава "Газпрому" Олексій Міллер потрапив в ДТП в Москві по дорозі в аеропорт "Остафьєво".

У свою чергу, інцидент зі своїм шефом прокоментував прес-секретар голови правління ПАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

Він додав:

Ну ДТП це занадто сильно сказано. Ну там був невеликий інцидент по дорозі в аеропорт. Навіть питання не стоїть про самопочуття

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

До слова, бюджет “Газпрому” тріщить по швах. І це, незважаючи на різкий стрибок цін на газ в Європі, а також зростання поставок на всі ключові ринки.

Про це повідомляє Politeka.

За підсумками першого півріччя грошовий потік “національного надбання РФ” залишився негативним. Як повідомила компанія в звіті, надходження на рахунки "Газпрому” не покрили всі витрати, а чистий борг злетів до нового історичного рекорду в 2,433 трильйона рублів.

Доходи від продажу газу в Євросоюз підскочили в 1,4 рази (до 1,7 трлн рублів), на внутрішньому ринку за рахунок підвищення тарифів вдалося зібрати на 9% більше (508 млрд рублів) – здавалося б, що все в порядку. Але 75% сумарної виручки (3,971 трлн рублів) “з’їли” операційні витрати: вони виросли на 14% і досягли 3,035 трлн рублів.

В результаті операційна діяльність принесла “Газпрому” 947 млн ​​рублів грошового потоку.

З цієї суми 83% “Газпром” витратив на капітальні будівництва – трубопроводи в Китай, Європу і в обхід України.

Ще 135 млрд рублів були витрачені на відтік з фінансових статей: після рішення Стокгольмського арбітражу, що присудив “Нафтогазу” України 2,6 млрд доларів, “Газпром” виявився відрізаним від міжнародних ринків капіталу.

Так, через загрозу арешту рахунків компанія заморозила програму зовнішніх позик. Тепер "Газпром" не має можливості ні рефінансувати старий борг, ні залучити новий.

Загальна сума заборгованості “Газпрому” збільшилася до 3,366 трильйона рублів, або 54,3 млрд доларів за поточним курсом. На це вплинуло падіння рубля, через яке валютний борг став дорожчим.

Сумарно, за підсумками півріччя “дірка” в бюджеті російського холдингу склала 27 млрд рублів.

Разом з тим варто відзначити, що окружний суд Амстердама наклав за позовом НАК "Нафтогаз України" арешт на акції компанії оператора газопроводу "Блакитний потік - Блю Стрім Пайплайн" - які належать російському "Газпрому".

"30 травня 2018 року на акції організації "Блю Стрім Пайплайн", що належать "Газпрому", накладено арешт відповідно до постанови Окружного суду Амстердама", - повідомляє прес-служба "Газпрому" в квартальному звіті.

Крім того, арешт був накладений на погашення заборгованості "Блю Стрім Пайплайн" перед "Газпромом".

"Блю Стрім Пайплайн" - спільне підприємство "Газпрому" і італійської компанії Eni. Газопровід "Блакитний потік" пролягає з Росії до Туреччини.

Газпром домігся призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, скандальний глава українського уряду Володимир Гройсман попросив не звинувачувати його в тому, що вартість газу для населення невблаганно зростає: прем'єр-міністр заявляє, що це вимушена міра.

Як повідомляв Znaj.ua, лідер "Батьківщини" обурилася заявою прем’єра Володимира Гройсмана про те, що він нібито "не винуватий" у майбутньому подорожчанні газу для населення. Адже, за її словами, рішення про підвищення ціни ухвалюватиме саме уряд.

Також Znaj.ua писав про те, що питання підвищення ціни на газ, а також виплати зарплати шахтарям залишаються одними з актуальних проблем для українців.