Питання підвищення ціни на газ, а також виплати зарплати шахтарям залишаються одними з актуальних проблем для українців.
Про них розповів на брифінгу 7 вересня народний депутат України від партії «Наш край» Сергій Шахов.

Шахов нагадав про те, що в останній день 8-ї сесії парламенту депутати проголосували за виплату зарплат працівникам українських шахт. Тоді мова йшла про виплати на загальну суму в 1,5 млрд грн., проте шахтарі цих грошей так і не побачили, підкреслює нардеп.

«Шахтарі не отримали зарплату на День шахтаря, не отримали зарплату і по сей день. Готові йти на Київ, відстоювати своє право на життя», – заявив Шахов.


Він привів у приклад шахту «Лисичанськвугілля», працівники якої не отримують зарплату вже п’ятий місяць.
Шахов різко розкритикував цю ситуацію від імені своєї політичної сили, а також постраждалих шахтарів.

«Вимагаємо відставки міністра Насалика зі своєї посади і покарання за статтею 175 Кримінального кодексу – залучення до відповідальності від 3 до 5 років», – заявив депутат.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще


Він також заявив, що «Наш край» вимагає звіт за 3 роки роботи уряду.

«Чому сьогодні не призначено міністра профільного Міністерства охорони здоров’я, чому сьогодні не призначено міністра аграрної політики, чому сьогодні в прірву летить вся енергетика?», – поцікавився Шахов.


Нардеп додав, що зареєстрував постанови про зниження вартості електроенергії для комунальних підприємств. За його словами, за допомогою завищених тарифів олігархи крадуть у населення близько 5 млрд грн. на рік.


Другий проект постанови, запропонований депутатом, передбачає введення мораторію на підвищення ціни на газ на 3 роки.

«Вважаю, що все ж таки Кабмін повинен прислухатися до слів простого народу, до слів шахтарів, до слів аграріїв, до слів пенсіонерів, які сьогодні знаходяться у скруті», – заявив він.


Дивіться: Сергій Шахов про необхідність розпуску чинного Кабміну


Нагадаємо, син Януковича повертається в політику.
Як повідомляв Знай.ua, бойовики розгортають спеціальне озброєння на Донбасі.
Також Знай.ua писав, Трамп розкрив подробиці зустрічі із Путіним.