У вівторок, 11 вересня, з'ясувалося, що заборонена в нашій країні російська соціальна мережа "ВКонтакте" за підсумками дослідження інтернет-аудиторії України за серпень 2018 року все ще залишається однією з найбільш відвідуваних. Про це повідомляє Интернет-асоціація України (Інау).

Так, згідно з дослідженням, за серпень топ-5 найпопулярніших доменів, що відвідуються українськими користувачами, не змінилися. У їх число увійшли: Google, Youtube, Facebook, "ВКонтакте" і Ukr.Net.

Як відомо, середньоденна частка аудиторії за місяць для доменів Google незначно скоротилася і склала 64%, а місячний охоплення аудиторії - 83%. Для Youtube ці показники становлять 42% і 69%, для Facebook - 32% і 54%.

Середньоденний і місячний охоплення української аудитори для "ВКонтакте" склали 16% і 32% відповідно.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Крім того, в десятку популярних ресурсів також увійшли сайти таких компаній та сервісів: OLX, "ПриватБанк", "Яндекс", "Однокласники" і Instagram. При цьому сервіс прогнозу погоди "Синоптик" змістився з 10 на 11 місце.

Також наголошується, що в дослідженні не враховані дані з тимчасово окупованого Росією Криму і тимчасово непідконтрольних території Луганської і Донецької областей.

Рішення РНБО про санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" і "Однокласники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" і їх сервісів вступили в силу в травні 2017 року. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" і Mail.ru заборонений на три роки.

У 2017 році соцмережа займала другу позицію в рейтингу. Трафік "ВКонтакте" зменшився на 32 відсотки після травневої заборони - з 71% у квітні 2017 року до 39% у жовтні 2017 року. При цьому активність українських користувачів "ВКонтакте" різко знизилася в перші місяці після блокування - до 26%, а починаючи з серпня 2018 знову збільшилася. Швидше за все, люди навчилися користуватися сервісами VPN, які допомагають обходити блокування соцмережі.

Нагадаємо, СБУ "виловила" з соцмереж купку путінських посланців.

Як повідомляв портал Знай.uа, ВКонтакте і Однокласники підклали Путіну свиню.

Також портал Знай.uа писав, що популярна соцмережа злила ФСБ всі дані користувачів.