Суд покарав українського військовослужбовця за поширення в соціальній мережі інформації про поганий стан бойової техніки на позиції його підрозділу в зоні ООС.

Про це повідомляють "Українські новини", посилаючись на постанову Дзержинського міського суду Донецької області. Зазначається, що суд оштрафував українського воїна на 340 гривень.

Суд розглянув матеріали від військової контррозвідки Служби безпеки України щодо командира відділення військової частини А1376 Ярослава Коваленка. Підсудний 22 серпня 2018 року на своїй сторінці в Facebook у ході листувався з дівчиною з Конотопа Галиною Даниленко повідомив їй, що проходить службу в 58-й окремій мотопіхотній бригаді і знаходиться в околицях Горлівки Донецької області, а саме на блокпосту, який розташований на відстані 800 метрів від позицій противника.

Ярослав Коваленко. Фото: facebook.com/yaroslav.kovalenko

"Коваленко повідомив даній особі, що на зазначеному блокпосту знаходяться 3 одиниці БМП, з яких в робочому стані тільки одна, але у якої приціл в неробочому стані, а також гранатомет АГС, який здійснює самовільні постріли під час зарядки. У той же час, в зазначеному листуванні він повідомив їй про відсутність в підрозділі приладів нічного бачення і тепловізорів", - сказано в рішенні суду.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Після цього Даниленко оприлюднила вищевикладену інформацію в соцмережі.

СБУ вирішила, що військовий розголосив відомості, які розкривають стан і дії військ в районі проведення Операції об'єднаних сил, оскільки оприлюднені дані містять інформацію з обмеженим доступом "Для службового користування". Військовослужбовець свою провину в суді визнав повністю.

Суд визнав його винним і притягнув до адміністративної відповідальності, оштрафувавши на 340 гривень.

Нагадаємо, українські герої гідно відповіли на провокації путінських головорізів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 10 вересня терористична "ДНР" розпочали так звані "командно-штабні навчання на місцевості".

Також "Знай.ua" писав, що Росія проводить великі військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря.