Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря. Про це повідомляють у російському оборонному відомстві, передає "Крим.Реалії".

Наголошується, що в навчаннях Росія задіяла 1,5 тисячі військових, а також більше 300 одиниць військової техніки та спецтехніки. Маневри проходять одночасно на п'яти полігонах Криму і Краснодарського краю. Серед техніки варто відзначити РСЗВ "Град", 122-міліметрові самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика", 120-міліметрові гаубиці Д-30, 120-міліметрові самохідні артилерійські установки 2С9 "Нона-С", міномети "Сани" і "Піднос", а також берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Військові РФ відпрацьовують артилерійський вогонь, висадку повітряного і морського десанту, а також двосторонні тактичні навчання між ротними та бригадними підрозділами.

"Кульмінацією табірного збору стануть двосторонні бригадні тактичні навчання між окремою бригадою берегової оборони і окремою бригадою морської піхоти Чорноморського флоту з проведенням артилерійських стрільб, викиданням повітряного десанту з літаків Іл-76 і висадкою БТР-82А з морським десантом на плаву з великих десантних кораблів для захоплення узбережжя", – повідомляють в Міноборони РФ.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як стало відомо раніше, днями біля берегів Криму флот РФ вдарив по кораблях і літаках "супротивника". Це російські військові проводили маневри в Чорному морі із застосуванням Чорноморського флоту і авіації.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов розповідав, як Росія може використовувати Крим проти України. Росія створила в останні місяці в Азовському морі флотилію, посиливши додатковими кораблями Прикордонні війська Федеральної служби безпеки, а також перекинувши кораблі з Каспійського моря. У той же час ракетні комплекси на півострові можуть наносити удари по позиціях України в глибокому тилу.

Нагадаємо, Путін готує чергову анексію, українці в паніці.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що латвійські військові в ході навчань відпрацювали "український сценарій".

Також портал "Знай.uа" писав, що Порошенко в США обговорив Крим і Донбас.