Не так давно стало відомо про відкриття в Україні першого магазину популярного шведського бренду IKEA, яке анонсував президент Петро Порошенко. Українці максимально бурхливо реагують в соціальних мережах на цю новину.

Варто відзначити, що більшість користувачів мережі з гумором поставилися до великого суспільного резонансу. У той же час деякі з них заявили про сумнівну якість товарів, якими торгує шведський бренд.

Проте в цілому коментарі з приводу відкриття IKEA в Україні були нещадно позитивними.

IKEA

Раніше повідомлялося, що Україна поставляє в країни Європейського союзу незаконну деревину, яку використовують великі компанії, такі як Ikea і H&M. До такого висновку прийшла британська неурядова організація Earthsight, що вивчає проблеми вирубки лісів по всьому світу. У доповіді говориться, що за останні роки експорт до країн ЄС зріс на 75%.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

"Наші дані говорять про те, що сотні державних компаній беруть участь в систематичному, свідомому порушенні широкого кола правил при заготівлі лісу", - сказано в доповіді.

Більше половини вирубок порушують встановлені законодавством обмеження. За даними Earthsight, більша частина продукції потрапляє на "тіньові" лісопилки, яких в Україні вже понад 12 тисяч. З "санітарного" лісу виробляють пиломатеріали на експорт, який не перевищує їх легальне виробництво на 75%.

Відзначимо, що в Євросоюзі з 2013 року діє регламент, який встановлює норми вирубки лісів. Він забороняє імпорт дерев, які отримані незаконним чином. Як кажуть експерти, цей закон дає слабину.

рубка лісу

Нагадаємо, що незабаром IKEA прийде в Україну. Офіційно це може відбутися вже в наступному році.

Як повідомляв портал Знай.uа, шведський виробник товарів для дому в даний момент працює над системою розумних жалюзі.

Також портал Знай.uа писав, що другий магазин H&M в Києві відкриють у жовтні в ТРЦ Sky Mall.