Збройний конфлікт на тимчасово окупованих територіях Донбасу не може тривати вічно. Звільнення, про яке українцям щодня розповідають, рано чи пізно стане реальністю, а не черговою скоромовкою на блакитному екрані. Як відбуватиметься визволення українського сходу, передбачити взялися фахівці.

Так, відомий письменник і військовий експерт Олександр Сурков на своїй сторінці в Facebook розповів, який план звільнення вважає найбільш реалістичним.

"На тлі передвиборних популістських гасел за "мир", "компроміс" та інші форми капітуляції, все частіше виникає питання, а як же ми в реалі будемо повертати приміром той же Донецьк?

Втрати при штурмі агломерацій величезні, при цьому страждає інфраструктура і мирне населення. ЗСУ на таке ніколи не йшли, так і в майбутньому не підуть. Ми свої міста не стираємо з лиця землі, як Путін в Чечні...

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

А я вам розповім як буде, тим більше є приклад... Так само як і при звільненні Слов'янська. Як пізніше повинно було статися за задумом штабу АТО в серпні 2014 до Вторгнення.

Місто буде взято в кільце або півкільце. У спробах відбити атаки ЗСУ в передмістях будуть знищені основні бронегрупи сепарашистов. Після чого у бік кордону по всіх доступних дорогах помчать в паніці колони цивільних автомобілів, везучи на обітовану землю ростовщини всю шоблу на чолі з Пушиліним, чи хто там буде на цьому вибухонебезпечному посту...

А пізніше зрадофіли будуть знову бутусити: "Муженко їх не розстріляв, договорняк!"

Але всім вже буде пофіг, попереду — Луганськ...", - резюмував Сурков.

Нагадаємо, Україна прощається з 20-річним героєм, убитим на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.uа", на Донбас злізлася колона російської військової техніки і бійців.

Також Знай.uа писав, що у розпорядження українських військовослужбовців надійшла "Кропива" - новітня артилерійська система, розроблена волонтерами.