На кладовищі "Донецьке море" на території тимчасово окупованого Донбасу, терористи виставили охорону зі зброєю навколо могили екс-ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка.


Могилу Захарченка оточили автоматники

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка


Відповідні знімки з коментарями опублікували у Facebook місцеві мешканці.

Цікаво, що саме поховання розташоване на так званій "алеї слави", де поховані терористи "Моторола" і "Гіві". Такі дії окупантів викликали у користувачів припущення, що охорону призначили для того, щоб ніхто не зміг розкопати могилу і побачити порожню труну.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я не бачила його в труні, а вірити його рідним і близьким не збираюся", "Навіть якщо там не Захар, то труна навряд-чи порожня. Просто перший час поохороняють, а потім уже не зрозуміло буде хто там..." – пишуть у коментарях.


Слід відзначити, що після ліквідації Арсена Павлова, більш відомого як "Моторола", а потім – його спільника Михайла Толстих ("Гіві") такі чутки також поширювалися: мовляв, насправді терористи живі.

У соціальних мережах навіть знаходилися ті, хто стверджував, що бачив їх особисто, але це не довели навіть фотографіями.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка


Відомо, що раніше спеціальний представник державного департаменту США з питань ситуації в Україні Курт Волкер заявив: вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка не вплине на ситуацію на Донбасі.

Вбивство Захарченка
Вбивство Захарченка


Втім, він не приховував, що суттєві проблеми із виборами можуть бути. Приміром, закони про голосування на місцях та амністію, які ВР ухвалила нещодавно, на окупованих територій не реалізувати. Тому, закон "Про особливий статус Донбасу" – єдиний інструмент, на думку Волкера, вплинути на Росію без зброї.


Дивіться: Яка насправді мета вбивства Захарченка?


Нагадаємо, відомий своїм пропагандистським підтекстом російський ресурс "Зірка" осоромився через невдалу цитату одіозну представницю Міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову.
Як повідомляв Знай.ua, українські військові ліквідували на Донбасі ще двох терористів "ДНР" - уродженця Макіївки Володимира Данилова та Олександра Германського.
Також Знай.ua писав, після затримання так званих "підозрюваних" у ліквідації ватажка терористів Олександра Захарченка, у "ДНР" оприлюднили пропагандистський ролик з Пушиліним.