"Укрзалізниця" збирається ліквідувати ряд поїздів. Тепер замість електричок українців змусять більше користуватися автобусами міжміського сполучення.

Про це заявили в прес-службі перевізника.

Причиною таких змін, за словами керівництва "Укрзалізниці" є зитковіть в роботі електричок, адже деякі з них заповнюють не більше, ніж на 20%.

електричка

Так, за словами глави УЗ Євгена Кравцова, перевізник скасує такі маршрути та пересадить пасажирів на автобуси.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Це питання, яке ми обговорюємо вже протягом року. У нас є напрямки, де завантаженість приміських поїздів становить до 20%. Потяги ходять майже порожні, а ми витрачаємо кошти на ремонт, на утримання... Для нас набагато більш економічно прийнятний варіант - придбати автобуси і запустити їх на такі напрямки", - повідомив Кравцов.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в обговоренні знаходиться близько 20 таких напрямків.

аварійні вагони

"Але проблема в тому, що всюди ми повинні отримувати згоду місцевих рад. Це проблема, особливо перед виборами ... Але це потрібно для підвищення ефективності, і ми намагаємося це донести місцевим радам", - резюмував Кравцов.

За даними залізничного відомства, в приміському сполученні діючі тарифи на пасажирські перевезення нижчі собівартості в середньому в 7-8 разів.

У компанії відзначають, що зараз на покриття збитків від пасажирських перевезень направляються доходи від вантажних перевезень.

аварія на залізниці

Нагадаємо, експеримент з високими зарплатами у сфері інфраструктури провалився. Так зарплатня глави Укрзалізниці Євгена Кравцова становит 1,2 мільйона гривень, що перевищує щомісяний дохід канцлера Німеччина Ангели Меркель та президента Франції Еммануел Макрона. Втім навіть такі доходи чиновниками не допомогають боротися з корупцією.

Як повідомляв Знай.ua, українці пригадали найбільші обіцянки глави Укрзалізниці, які залишаються поки що мрією.

Також Знай.ua писав, що в мережі показали стан туалетів у вагонах Укрзалізниці, у той час як глава перевізника носить форму, розшиту золотом