Під стінами Генеральної прокуратури вранці 17 вересня представники правих сил влаштували акцію протесту, яка переросла у сутички з правоохоронцями.

Під стінами відомства зібралися представники націоналістичних організацій через те, що ГПУ екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва в Росію за запитом Федеральної служби безпеки. Він звертався до міграційної служби України по притулок, однак, Тумгоєву відмовили.

У ГПУ стверджують, що видали Тумгоєва цілком законно, водночас представники правих сил зазначають, що він воював проти росіян на Донбасі, а в Росії тепер йому загрожує небезпека.

Під час акції протесту стались сутички між активістами та правоохоронцями, у яких за різними даними постраждало понад 20 осіб.

Фотокореспонденти зафіксували незвичний інцидент у кордоні поліцейських, що очепили будівлю ГПУ. Один з правоохоронців, які перебували під будівлею ГПУ, замість того, щоб скерувати сльозогінний газ у бік активістів, бризнув ним собі в обличчя.

Фото інциденту потрапило в соцмережі і викликали жваве обговорення. Користувачі звичайно ж не змогли стриматись, щоб не зробити з цього фото дотепні колажі та меми.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У меня есть только одно объяснение случившемуся

Posted by Dmitry Kovalenko on Monday, 17 September 2018

Нагадаємо, під час акції протесту під стінами ГПУ силовики застосували газ. У відповідь учасники мітингу почали кидати у будівлю бруківку та розбивати двері.

У цей час генпрокурор Юрій Луценко закрився і до людей не виходив.

Нагадаємо, акція під ГПУ закінчилася для силовиків плачевно – під час сутичок постраждали семеро співробітників поліції.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україна "здала" свого ж захисника каральним органам Путіна.

Також "Знай.ua" писав, в батальйоні Шейха Мансура, який бере участь у війні в Донбасі на стороні України і складається переважно з чеченців, сповістили про те, що Україна видала їхнього бійця Росії.