Українська сторона видала Росії Тимура Тумгоєва, котрий захищав наші кордони на Сході. Цю інформацію на своїй сторінці у Facebook підтвердив позафракційний народний депутат Андрій Іллєнко.


Відплатили легіонеру?

ФСБ Росії
ФСБ Росії


Він називає немислимим таким вчинок, тим паче з урахуванням всіх обставин віддавати у "лапи ФСБ" просто нерозумно. Саме через це до Москви готують відповідне звернення:

"Українська сторона видала каральним органам РФ Тимура Тумгоєва, екстрадиції якого вимагала ФСБ. Тумгоєв воював проти московської агресії в Україні. Тим більше, коли мова йде про ворогів кремлівського режиму і тих, хто воював за Україну…. Це перетворює Україну на державу, яка не тільки не може надати притулок ворогам Москви, але і добровільно віддає їх на розправу ФСБ ".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тимур Тумгоєв
Тимур Тумгоєв


Минулого року на підтримку Тимура Тумгоєва представники вайнахської діаспори і бійці добровольчого батальйону "Аратта", який воює на Донбасі, пікетували слідчий ізолятор Харкова. Активісти вимагали не допустити екстрадиції Тумгоева, оскільки в Росії його чекають тортури і вирок за сфабрикованою справою.


30-річний уродженець Владикавказа Тимур Тумгоєв був затриманий в аеропорту Харкова в червні 2016 року (прибув з Туреччини, де прожив два роки). З'ясувалося, що його через Інтерпол розшукує ФСБ.

Тимур Тумгоєв
Тимур Тумгоєв


Чоловік стверджує, що його неодноразово затримували і били співробітники Центру з протидії екстремізму МВС. Поліцейські і співробітники ФСБ, за його словами, вимагали стати їх інформатором. Під час одного з обшуків підкинули патрони, однак сусіди відмовилися підписувати протокол, заявивши, що це провокація.

Тимур Тумгоєв
Тимур Тумгоєв

Рішення про екстрадицію Тумгоєва було прийнято в листопаді. Двічі адвокати намагалися оскаржити рішення в Європейському суді з прав людини. І обидва рази отримали відмову.

ФСБ Росії
ФСБ Росії


У квітні співробітники українського Мін'юсту спробували довезти Тумгоева до українсько-російського кордону. В дорозі чоловік перерізав собі вени, після чого співробітники відомства були змушені повернути його до санчастини харківського СІЗО.


Дивіться: Інтернаціональний легіон: Чому іноземці воюють за Україну


Нагадаємо, на Донбасі загинув 20-річний український герой.
Як повідомляв Знай.ua, на територію окупованого Донбасу увійшла колона військової техніки і солдатів з Росії.
Також Знай.ua писав, у розпорядження ЗСУ надійшла новітня артилерійська система, розроблена волонтерами – "Кропива".