Владислав Сурков, радник президента РФ Володимира Путіна і за сумісництвом кремлівський куратор бойовиків на Донбасі за деякими даними використовує чеченців з "загонів Кадирова" для зміцнення свого впливу на окупованих територіях.

Про це заявив військово-політичні експерт Олександр Коваленко у своєму матеріалі для "ІО".

Владислав Сурков
Владислав Сурков

Як заявляє Коваленко, Сурков на Донбасі представляє інтереси ГРУ РФ і протистоїть іншій російській спецслужбі, ФСБ.

"ГРУ ГШ ЗС РФ в особі Владислава Суркова на окупованій частині Донбасу все ж вдалося зберегти контроль над ситуацією і утримати владу, яка, здавалося б, вже пішла в руки ФСБ. Тим не менш, в клоаці "молодої республіки" продовжують вирувати хвилювання, які підігріваються фесами. Та для зниження ризиків переходу влади не в ті руки, Асланбек Андарбекович Дудаєв ( він же Владислав Сурков) вирішив вдатися до послуг перевіреної часом гвардії в особі "кадировців". Так, чеченські найманці повернуться на окуповану частину Донбасу, щоб відбити у фесів бажання видавити Андарбековича. Причому ставка зроблена в даному випадку вірна", – пише політичний оглядач.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Владислав Сурков
Владислав Сурков

Експерт вважає, що прихід на територію Донбасу чеченців підвищує ставки в боротьбі за владу між потенційними ватажками в окупованих районах.

"По суті, Сурков пішов ва-банк і вирішив значно підвищити ставки в протистоянні з ФСБ, що зайвий раз демонструє запеклість боротьби за владу і вплив, як в регіоні, так і в очах верховного головнокомандувача. Так що відповідь на питання "яким буде наступний хід ГРУ", я отримав, а тому, заварюємо чашечку чаю "Бесіда" і чекаємо "ответочку"від ФСБ", – додає Кравченко.

Владислав Сурков
Владислав Сурков

Нагадаємо, новий ватажок "ЛНР" здав Суркова з потрохами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Сурков "привітав" нового ватажка терористів, зрозуміти б з чим.

Також раніше портал "Знай.uа" писав про те, що кремлівський куратор окупованого Донбасу, радник російського президента Владислав Сурков провів секретну нараду з ватажками "ДНР / ЛНР" про подальшу долю псевдореспублик.