На Азовський напрямок російська сторона активно стягує важку техніку та зброю – точно таку ж, з якої завдали ударів з Каспійського моря по Сирії.


Росія в Азовському морі: пряма загроза безпеці України

Азовське море
Азовське море

Втім, можливості для протистояння в Україні поки що дуже низькі, як пояснює генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

"Росіяни збільшили кількість військових кораблів в Азовському морі до 40 одиниць, передали їх ФСБ, які там виконують функції прикордонників. Йдеться про десантних кораблях, катерах, пристосованих до неглибокому Азовського моря - тобто з осадкою 6-7 метрів, а також артилерійських і ракетних катерах. Деякі з них оснащені ракетами "Калібр" - це російський варіант американських "Томагавків". Росія наносила удари цими ракетами з тих самих кораблів з Каспійського моря по Сирії. Тепер вони в Азовському морі... ", - зазначив військовий у коментарі "Апострофу".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Блокада Азовського моря
Блокада Азовського моря


Експерт додав, що не варто несерйозно сприймати ворога, адже із 6-ти артилерійських катерів "Гюрза-М" (на озброєнні ЗСУ), два – вже в районі Азовського моря.

Азовське море
Азовське море

Виробництво ракетних катерів також поки що не налагодили – для цього потрібен час та ресурси, яких в України немає. Втім, і у нас поки лишився "туз у рукаві" – Сухопутні війська та Повітряні сили.

Блокада Азовського моря
Блокада Азовського моря

"Туди підтягують артилерію, танки, системи залпового вогню, відпрацьовують стрільбу по морських цілях. Так само проводять навчання з використання вертольотів Мі-24, штурмовиків Су-25 тощо. Виходимо з того, що є в наявності у Збройних сил України — сили концентрують на випадок, якщо росіяни розпочнуть бойові дії в районі Азовського моря", - додав Романенко.

Блокада Азовського моря
Блокада Азовського моря


Він також впевнений, що Росія зважає на інший інструмент наступу, і це зовсім не зброя, а вибори в Україні – за планом Кремля, масово будуть тиражувати інформацію про так звану "п'яту колону" у нашій державі.

Азовське море
Азовське море

"Для них це - більш раціональний, ефективний і менш витратний спосіб. Але, як завжди, Росія не може показати, запропонувати нічого суттєвого в соціальній, економічній та інших сферах, окрім військової. Тому вони й застосовують військові інструменти", - підсумував експерт.


Дивіться: Захоплення Азовського моря: військові кораблі Росії за чотири милі від українських пляжів


Нагадаємо, Росія проводить масштабні військові навчання в анексованому Криму та на території Краснодарського краю.
Як повідомляв Знай.ua, Генеральний штаб зайнявся посиленням угруповання Збройних сил на Азовському напрямку.
Також Знай.ua писав, жертва "Новичка" розповіла про страшні наслідки отруєння.