Військові навчання "Схід-2018" в Росії не мають ніяких політичних та військових наслідків для України.

Про це розповів військовий експерт, історик Михайло Жирохов.

Він відзначив, що за великим рахунком чергове бряцання зброєю російської влади для України нічим не загрожує, проте існує досить невелика імовірність повторення подій 2014 року, коли під виглядом навчання російські військові перейшли кордон та вторглись на територію України.

Наразі вже відомо, що для проведення навчань Кремль перекидає свої військові угрупування до Далекого Сходу поближче до кордонів з Китаєм, адже військові піднебесної також братимуть участь у масштабних маневрах.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Для України геополітично нічого конкретного ці військові навчання не несуть. Єдиний момент, який може бути, це - повторення літа 2014 року, коли під виглядом навчань РФ перекидала частини через Уралу і з Далекого Сходу. Тобто зараз туди йдуть ешелони з військовими частинами з західного кордону РФ, а тому йдуть (або йтимуть) вже інші частини. Відбувається передислокація під прикриттям цих навчань. Але прямої загрози для України вони не несуть", - сказав експерт.

Крім того він прокоментував нібито участь бойовиків незаконних збройних формувань "ЛДНР" у навчання на рівні з іншими російськими військовими.

Так, він відзначив, що така інформація може бути звичайним феком, адже навчання несуть особливу міжнародну місію показати всьому світу "міць" російської армії.

Крім того експерт відзначив, що Кремль не наважився б взяти на навчання бойовиків псевдореспублік, адже на маневрах присутні китайські військові, і це могло б перерости у величезний міжнародний скандал.

"Інформація про те, що до навчання залучено бойовики, не підтверджується ніякими об'єктивними даними. Тобто, швидше за все, це може бути просто вкиданням фейковий інформації, що зараз дуже популярно - без перевірки, без нічого. По-друге, ці навчання перш за все призначені для демонстрації потужності на міжнародному рівні. Це - не рівень України, а рівень США. Вони проходять на Далекому Сході з китайськими партнерами РФ. І немає такої навіть думки, що Кремль міг залучити до міжнародних навчань бойовиків невизнаних "республік" при тому, що це про бачитимуть китайці. У такому випадку був би міжнародний скандал", - пояснив він.

Росія витратить на військові навчання до мільярда доларів, - Павло Жебрівський

Нагадаємо, чому в 2014-му агресор не дійшов до Києва.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт пояснив, у чому небезпека маневрів Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що в Росії стартували наймасштабніші за півстоліття військові навчання.