Масштабні військові маневри в Росії "Схід-2018" проводяться Путіним з метою відпрацювання ведення "великої війни", передає "Сегодня".


Про це у інтерв'ю розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

"Військові маневри проводяться для того, щоб тренувати органи військового управління для ведення масштабної війни. Це є підсумком навчань органів управлінь і штабів різних рівнів. Це нормальна практика, однак масштаб цих навчань говорить про те, що Росія не виключає можливості використання військових сил в повному обсязі , тобто великої війни", - розповів експерт.


За словами військового, в іншому випадку РФ повинна була б подати міжнародну заявку і вказати чисельність військ, яка залучається до навчань.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Але вони цього не роблять, тому що навчання проводяться поза зоною попередження. Що стосується особливості цих маневрів, то росіяни своїх військових розділили на" синіх "і" червоних, і кожна сторона грає за себе. Це велика командна штабна гра, в якій кожен приймає якісь рішення з імітацією динаміки бойових дій. Тобто вони змушують штаби працювати в реальному режимі, але поки що без реальних бойових дій ", - пояснив він.


Експерт також додав, що участь в маневрах військових з Китаю можна пояснити наміром Росії якось зблизитися і налагодити контакт з КНР, оскільки у Пекіна є своє бачення геополітичних питань стосовно Росії.

"Тому РФ намагається будь-яким способом помиритися з Китаєм і знайти якісь точки дотику", - уточнив військовий експерт.

Нагадаємо, Росія почала найбільш масштабні за останні 40 років військові навчання, які на заході називають підготовкою до великої війни.


Стало відомо, що у вівторок, 11 вересня, в Росії стартували великі військові навчання "Восток-2018", в яких задіяні десятки тисяч одиниць техніки і близько 300 тисяч солдатів. У Міністерстві оборони РФ розповіли, що плани навчань пройдуть у два етапи.


Як повідомляв раніше Знай.ua, на Далекому Сході Росії почалися військові маневри "Схід-2018". Вони стануть наймасштабнішими за всю історію сучасної Росії.


Також Знай.ua писав про те, що Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря.