Росія почала найбільш масштабні за останні 40 років військові навчання, які на заході називають підготовкою до великої війни.


Стало відомо, що у вівторок, 11 вересня, в Росії стартували великі військові навчання "Восток-2018", в яких задіяні десятки тисяч одиниць техніки і близько 300 тисяч солдатів. У Міністерстві оборони РФ розповіли, що плани навчань пройдуть у два етапи.


Повідомляється, що під час першого етапу буде завершено розгортання військ на Далекому Сході, нарощування угруповань сил ВМФ в Північній, Далекосхідній морських зонах, відпрацювання питання організації взаємодії та всебічного забезпечення військових дій.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"На другому етапі командири і штаби відпрацюють питання управління міжвидовими угрупованнями військ з практичним відпрацюванням оборонних і наступальних дій. Основні дії військ пройдуть на загальновійськових полігонах СВО (Східного військового округу) Цугол, Бамбурова, Радигін, Успенський, Бікінський, а також на полігонах ВПС і ППО Литовко, Новосільське, Телемба і Бухта Анна, в акваторіях Берингового і Охотського морів, Авачинської та Кроноцької заток", - повідомили у Міноборони РФ.


Додатково зазначається, що на полігоні Цугол разом в навчаннях з російськими військовими братимуть участь військові формування армії Китаю.
Всього до маневрів залучено близько 300 тис. російських військовослужбовців, понад 1 тис. літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тис. танків, бронетранспортерів та інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення.

#ВИДЕО На Дальнем Востоке России стартовали маневры войск (сил) «Восток-2018». В ходе них будут отработаны вопросы применения межвидовых войсковых группировок в интересах обеспечения военной безопасности Российской Федерации Маневры пройдут в два этапа. В ходе первого будет завершено развертывание группировки войск (сил) на Дальнем Востоке, наращивание группировок сил ВМФ в Северной, Дальневосточной морских зонах, отработаны вопросы организации взаимодействия и всестороннего обеспечения военных действий в интересах выполнения поставленных задач. На втором этапе командиры и штабы отработают вопросы управления межвидовыми группировками войск (сил) с практической отработкой оборонительных и наступательных действий. Основные действия войск (сил) пройдут на общевойсковых полигонах ВВО Цугол, Бамбурово, Радыгино, Успеновский, Бикинский, а также на полигонах ВВС и ПВО Литовко, Новосельское, Телемба и Бухта Анна, в акваториях Берингова и Охотского морей, Авачинского и Кроноцкого заливов. В розыгрыше совместных практических действий на полигоне Цугол примут участие воинские формирования Народно-освободительной армии Китая. Действия войск (сил) в ходе маневров проводятся в соответствии с положениями Соглашения между Российской Федерацией, Республикой Казахстан, Киргизской Республикой, Республикой Таджикистан и Китайской Народной Республикой об укреплении доверия в военной области в районе границы от 26 апреля 1996 года. Всего к маневрам привлечено около 300 тыс. российских военнослужащих, более 1 тыс. самолетов, вертолетов и беспилотных летательных аппаратов, до 36 тыс. танков, бронетранспортеров и других машин, до 80 кораблей и судов обеспечения. #Минобороны #ВВО #ТОФ #Восток2018 #Маневры #Цугол #БоеваяПодготовка

Posted by Ministry of Defence of the Russian Federation on Monday, 10 September 2018


Раніше на такі плани Росії з'явилася реакція НАТО. Виконуючий обов'язки представника Альянсу Ділан Уайт заявив, що союзники розглядають майбутні навчання росіян як підготовку "до масштабних конфліктів".

Такі побоювання Альянсу розділяє і український військовий експерт Олег Жданов, який в коментарі сайту "Сьогодні" пояснив, чим небезпечні маневри РФ "Восток-2018". На його думку, Росія відпрацьовує способи ведення великої війни.

Нагадаємо, Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму та на території Краснодарського краю, в яких буде відпрацьовуватися захоплення узбережжя моря.


Як повідомляв раніше Знай.ua, на Далекому Сході Росії почалися військові маневри "Схід-2018". Вони стануть наймасштабнішими за всю історію сучасної Росії.


Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 10 вересня, терористична "ДНР" починає так звані "командно-штабні навчання на місцевості".