Ці дії слід розглядати, як відповідь на агресію Росії в Азовському морі.

Таку інформацію повідомив в профілі на Фейсбуці командувач Сухопутними військами Збройних сил України генерал-полковник Сергій Попко.

"З цією метою проводимо здійснення заходів щодо забезпечення повного контролю ситуації в регіоні, підтримки дій корабельного угруповання, гарантування надійної оборони морського узбережжя", - зазначив він.

Російські військові на Донбасі
Російські військові на Донбасі

Уточнюється, що буде організовано регулярну присутність і контроль району силами загальновійськових бригад і бригад територіальної оборони, підрозділів ракетних військ і артилерії, підрозділів військової авіації.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Слід нагадати, що Збройні сили України почали на машинах перекидати малі броньовані артилерійські катери в акваторію Азовського моря в ході виконання постанов РНБО. Наприклад, у Бердянську був помічений автотрейлер малого броньованого артилерійського катера ВМС України. В Азовському морі малі броньовані форми будуть найпотужнішими одиницями.

Російські військові
Російські військові

До кінця року планується створення повноцінної військово-морської бази ВМС ЗСУ. У майбутньому, до того ж, заплановано створення катерного дивізіону з подальшим розгортанням сил і засобів.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що російські священики переписали "Марш артилеристів". У мережу потрапив відеозапис, на якому хор семінаристів РПЦ виконує пісню про боротьбу з єрессю, поставлену на мотив радянського "Маршу артилеристів".

Раніше Знай.UA писав про те, що Володимир Путін стягує морський флот в Азовське море. Як стало відомо, кораблі перекидаються з Каспійського моря для зміцнення російських позицій.

До цього Знай.UA розповідав про те, що Україна віддасть Азовське море, але не Путіну. Українська сторона запропонувала Євросоюзу замінити статус моря на "міжнародну територію". Таким чином, іноземні військові судна отримають доступ до акваторії.