У понеділок, 17 вересня, в ході акції протесту під будівлею Генеральної прокуратури постраждали семеро співробітників.

Про це прес-служба відомства пише на офіційній сторінці в Facebook.

"Під час акції біля Генеральної прокуратури України постраждали семеро поліцейських", - пишуть копи.

У повідомленні наголошується, що бійку влаштували ініціатори акції на підтримку Тимура Тумгоєва, коли хотіли потрапити всередину адмінбудівлі.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники намагалися потрапити в приміщення, застосували газові балончики, а потім виникла бійка зі співробітниками поліції, які забезпечували правопорядок", - пишуть правоохоронці.

Також зазначається, що потерпілі не могли отримати першу медичну допомогу, оскільки протестувальники до них просто не пускали продовжували штурмувати будівлю.

"Згодом учасники акції зробили коридор – і поліцейські відступили. Постраждалим надають необхідну медичну допомогу", - пише прес-служба.

Наголошується, що учасники акції протесту намагалися зашкодити вхідні двері, щоб потрапити всередину. В цей час з приміщення використовували вогнегасник.

"У відповідь активісти почали кидати по вікнах камінням і бруківкою", - кажуть у поліції.

Зараз на місці поліцейські продовжують працювати, у тому числі співробітники поліції діалогу, які закликають учасників акції висловлювати свою позицію мирно.

Разом з тим у повідомленні наголошується, що акція протесту під Генпрокуратурою - санкціонована, оскільки попередньо організатори подали заявки до міськадміністрації.

Нагадаємо, Волкер емоційно оцінив плани Гройсмана.

Як повідомляв "Знай.uа" Генпрокуратура відкрила кримінальну справу проти детектива НАБУ.

Також "Знай.uа" писав, Порошенко призначив на керівну посаду до Верховного суду України людину, яка вела справу Юрія Луценка.