Українська журналістка розвінчала міф Путіна про слід України у трагедії із "Боїнгом" на Донбасі.

катастрофа МН17
катастрофа МН17

Раніше Міністерством оборони Росії заявило про те, що "Боїнг" рейсу МН17 на Донбасі нібито збили Збройні сили України своєю ракетою.

Однак, за словами експертів, така інформація не може бути правдою. Адже, якби "Бук" справді був переданий Україні, то формуляр до нього не міг залишитися на території країни-агресора.

"Росія викрила сама себе, оскільки той факт, що Москва використала його, як "доказ" провини України, — лише підтверджує, що зброя, якою збили лайнер, належала Російській Федерації".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це заявила українська журналістка Яніна Соколовська в ході ефіру пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1".

"На наших очах через чотири роки після трагедії Росія починає здійснювати фол останньої надії. Вона виправдовується. Виправдовується, як завжди, кострубато. Коли зараз Росія раптом починає викидати подібне й каже: "Міністерство оборони — найчесніше у світі", вам не вірять. Коли я бачу очі генералів, які бігають, — не вірю, червоні обличчя — тривожуся за них. Але головне, що мене турбує, то це те, що був показаний формуляр від ракети. Усі ви чудово знаєте, що ці формуляри передаються разом із ракетами. Тому якщо ця ракета в Україні, то формуляр повинен бути на українській території", — відверто вказала вона пропагандистам на прогалину у безглуздій легенді.

Яніна Соколовська

Нагадаємо, Путіна запідозрили в спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, який розбився у 2014 році на Донбасі.

Про це заявив експерт Михайло Жірохов, - пише "Сегодня".

Росія намагається заговорити ситуацію навколо знищення російськими окупантами пасажирського літака та відвернути увагу світової спільноти.

Катастрофа МН17


Як писав раніше Знай.uа, секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній, що сталася у 2014 році на Донбасі.


Також Знай.uа писав про те, що російське Міністерство оборони анонсувало "гучне викриття" України стосовно аварії малайзійського Boeing на Донбасі в 2014 році.