Путіна запідозрили в спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, який розбився у 2014 році на Донбасі.

Про це заявив експерт Михайло Жірохов, - пише "Сегодня".

Росія намагається заговорити ситуацію навколо знищення російськими окупантами пасажирського літака та відвернути увагу світової спільноти.

До таких дій РФ вдалася тому, що незабаром відбудеться напередодні засідання нідерландської комісії, яка розслідує причини катастрофи лайнера "Малайзійських авіаліній".

Збитий Boeing-777

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Наприклад, завтра відбудеться засідання комісії і нідерландського суду з розслідування збиття Boeing, тому росіяни зробили, як вони думають, такий собі попереджуючий постріл. Проте фактично ніяких серйозних доказів цьому РФ не надала. Навіть немає відомості передачі в ту конкретну військову частину з заводу, як вони стверджують, це було в 1986 році ", – підкреслив він.

Фахівець підкреслює, що після розслідування причин катастрофи Boeing-777 країни Заходу та Україна можуть посилити санкції проти Москви.

Boeing-777 на Донбасі

"Такий розвиток подій ймовірний, але цього слід очікувати не в найближчому майбутньому. Тому що це розслідування супроводжується постійними дозованими вкиданнями з боку РФ і триватиме дуже довго. Тепер чергове вкидання потрібно буде якимось чином спростувати в ході додаткового якогось розслідування і довести, що це фейк", - додав Жірохов.

За словами спеціаліста, усе це може тягнутися ще роками, принаймні Росія зробить усе можливе для цього.

Дивіться: Міноборони РФ висловилось щодо розслідування катастрофи Boeing-777

Нагадаємо, Росія приготувала "інформаційну бомбу" в контексті розслідування причин катастрофи малайзійського боїнга на Донбасі, якого збили в 2014 році.

Як повідомляв Знай.ua, Україна і Нідерланди підписали угоду про міжнародну правову співпрацю щодо злочинів, пов'язаних зі збиванням літака рейсу МН17.

Також Знай.ua писав, винищувач ВПС Швеції Jas 39 Gripen розбився в результаті зіткнення зі зграєю птахів. На півдні Швеції розбився винищувач після зіткнення з птахом.