У Києві, неподалік від станції метро Лісова, вивісили прапор самопроголошеної "ДНР". Знімок миттєво розлетівся по соцмережам, викликавши хвилю люті і здивування.

Як виявилося, в столиці почалися зйомки нового фільму про події на Донбасі. Картина розповість глядачеві про трагедії "Іловайського котла".

Пізніше в ТСН підтвердили, що на вулицях Києва дійсно почалися зйомки кіно про події в Іловайську в 2014 році, причому акторами стали не тільки професіонали, але й учасники тих страшних подій.

У планах режисера показати все - від заходу добровольців в місто до утворення котла, і до "зеленого коридору", в якому російська армія розстріляла колону українських бійців.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами творців картини, сценарій буде максимально наближений до реальних подій. Саме тому автори фільму запросили зніматися тих, хто вийшов з Іловайського котла - професійних акторів на знімальному майданчику - одиниці.

"Сумно, коли бійці в кінозалі кричать, що так насправді не було. Хочеться, щоб вони в першу чергу сказали, що так, це правда, тому цей баланс ми і намагаємося знайти" режисер Іван Тимченко

Фільм про Іловайськ будуть знімати в Києві, в Кіровоградській та Чернігівській областях. Зйомки на Донбасі не заплановані. У прокат фільм повинен вийти в п'яту річницю Іловайської трагедії - в серпні 2019-го.

Нагадаємо, за словами депутата Криворізької міськради і куратора добровольчого батальйону "Кривбаса" стало відомо, що офіційні дані про 366 загиблих українських військових в Иловайском казані в серпні 2014 року абсолютно не відповідають дійсності.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в мережі опублікували повідомлення бійця АТО, яке було відправлено три роки тому, під час трагічних подій в Іловайську.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко прокоментував звинувачення в Иловайской трагедії дворічної давності.