Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) митрополит Павло (Лебідь) пригрозил українцям “божим прокляттям”. Його звернення записано на відео і поширено в YouTube.

А покарає Господь українців, якщо Київський патріархат заявит про свої наміри повернути монастир з Московського патріархату під своє керівництво.

При цьому він висловив своє занепокоєння цією ситуацією, і заявив про низький рівень духовності.

“Неприємно говорити про такі події, про такий рівень духовності …” – сказав настоятель.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також скандальний митрополит вирішив виправдатися: “Ми (УПЦ МП. – Ред.) не займаємося політичними атрибутами, ми не піднімаємо народ один проти одного”. Він згадав і про процес отримання Україною автокефалії, підкресливши, що Константинополь нібито не має прав приймати такі рішення.

На відеозвернення намісника Лаври відреагував український політолог Олексій Голобуцький в особистому Telegram-каналі.

Він зазначив, що митрополит навіть озвучив “план” УПЦ КП з присвоєння лаври. Нібито 14 жовтня, на Покрову, “будуть знову захоплення святині московських центрів”.

“Паша-Мерседес, відомий любов’ю до дорогих авто, оргій, а також як “настоятель Києво-Печерської лаври”, погрожував “прокльонами до сьомого коліна “українцям за намір повернути в національну власність пам’ятки національної культури (Почаївської та Печерської лавр):”якщо ви розсудливі люди, ви не побажаєте своїм рідним прокляття божого”, – заявив Голобуцький.

Нагадаємо, 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком. Питання про надання автокефалії православної церкви в Україні вирішене.

Як повідомляв "Знай. ua", днями Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив глибоку впевненість в тому, що Україна найближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ.

Також "Знай. ua" писав, за останні декілька тижнів почастішали масовані кібератаки проти Вселенського патріархату, Фанару і самих екзархів.