У понеділок, 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з президентом України Петром Порошенком. Питання про надання автокефалії православної церкви в Україні вирішене.

"На цей раз ми приїхали з надзвичайною місією. Ми представляємо особисто Вселенського патріарха Варфоломія і одночасно Священний синод Вселенського патріархату, Константинопольського, щоб продовжити роботу над вже вирішеним питанням – що процес надання автокефалії української православної церкви розпочався. Ви чітко помітили – ми знаходимося на прямій, яка веде до фінішної лінії", – повідомив архієпископ Данило.

На цій же зустрічі президент України сказав про "фінішну пряму" для надання автокефалії. Представник Вселенського патріарха підкреслив, що ще належить багато працювати над цим питанням і що він приїхав в Україну для того, щоб "принести всім бажане єднання для української православної церкви", а не розділити українське православ'я.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Архиєпископ Данило повідомив, що Вселенський патріархат не має жодних застережень і готовий до співпраці і з Української православної церквовью (УПЦ) Київського патріархату, і з Українською автокефальною православною церквою, і з УПЦ "в лоні Російської православної церкви".

Нагадаємо, московські попи придумали собі власний Томос, Вселенський патріархат вже "передав привіт". Церковні баталії набирають обертів.

Як повідомляв "Знай. ua", українці швидко поставили діагноз путінським попам. Українці визначили головну хвороба попов Путіна.

"Знай. ua" писав, що автокефалія для України: стало відомо про долю московських попів. Помісна церква готова прийняти всіх діючих ієрархів УПЦ МП.