Відзначається, що жінка розраховує на співпрацю з релігійними організаціями у всьому, що стосується медицини і здоров'я українців, їх освіти та психології.

21 вересня після довгої перерви почала роботу Громадська рада при Міністерстві охорони здоров'я України з питань співпраці з Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

Таку інформацію опублікувала Супрун в своєму профілі на Фейсбуці.

"В Україні є міф, що церкви і релігійні організації в медицині корисні виключно освяченням приміщень та обладнання. Це вкрай несправедливе твердження, але цей міф популярний і глибоко закорінений. Релігійні представники надають суттєву психологічну допомогу людям, які ведуть боротьбу з хворобою, і їх рідним. До того ж, вкрай важлива підтримка медичних працівників. Медичні капелани надають підтримку хворим і медикам по всьому світу і, наприклад, вони є у 70% госпіталів в США", - пише вона.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Релігійні організації в Україні, до того ж, тісно працюють з лікарнями. По всій країні вони регулярно організовують акції на засадах благодійництва та збір коштів на нове обладнання, медикаменти та оплату медичних послуг.

"В числі пріоритетів нашої роботи - посилення профілактики громадян, просвітництво, психологічне здоров'я. Вкрай рада нашої сьогоднішньої зустрічі. Докладемо максимум зусиль для ефективної реалізації задуманого і продуктивної співпраці", - розповіла в. о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, раніше стали відомі деталі біографії і участь у скандалах Уляни Супрун.

Крім цього, Знай.UA розповідав, чим лякає РПЦ на тлі автокефалії України.

Також Знай.UA писав, що вчені знайшли корисний вплив комп'ютерних ігор на здоров'я людини. Як виявилося, на 30% менше страждають болями в попереку ті, хто захоплюється іграми.