З неділі, 23 вересня, по всій території України очікується різке похолодання. Так, у більшості областей буде переважати по-осінньому прохолодна погода. Про це повідомляється на сайті українського Гідрометцентру.

Зазначимо, що весь південь, північ і захід будуть заливати дощі. На заході очікується сонячний, але прохолодний день.

Прогноз погоди на 23 вересня в містах України

карта: Укргідрометцентр

23 вересня в столиці відчутно зміниться погода — замість сонця й тепла сильний вітер з поривами до 15−20 м/с принесе в Київ дощі. Вночі стовпчики термометрів будуть на позначці 10−12°, вдень температура ледь підніметься — до 15−17°.

У той же час у Львові на зміну злив вигляне сонечко, однак і воно не зможе прогріти повітря вище 18°. Вночі температура знизиться до 6−8° тепла.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В Одесі також прогнозуються короткочасні дощі з грозами, температура повітря вночі 13−15°, вдень - 20−22°.

Днипре 23 вересня синоптики обіцяють зливи, можливо з грозами. Вночі температура знизиться до 13−15°, вдень піднімуться до 18−20°.

У Харкові, незважаючи на дощі, буде трохи тепліше — вдень прогріється до 26−28°, вночі похолодає — 13−15°.

У Карпатах у неділю очікується дощ, місцями з мокрим снігом, температура вночі та вдень 1−6° тепла.

Крім того, геомагнітна обстановка в Україні 23 вересня буде неспокійною — цілу добу вируватиме слабка магнітна буря, яка до півночі тільки посилиться.

Геомагнітна обстановка в Україні

Народний прогноз погоди на 23 вересня

В цей день про погоду судили по горобині. Якщо горобини у лісі багато — осінь буде дощовою, якщо ж мало — сухою. Багато ягід на горобині передбачає сувору зиму, тому і заготовляли тоді горобинний квас, щоб у великий холод лікувати простудні захворювання.

Нагадаємо, що зима, наближення якої поки що не відчувається, "освіжить" українців різкими похолоданнями.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з 22 вересня очікується сильне похолодання, грози і дощі, місцями з мокрим снігом.

Також портал Знай.uа писав, що вже в перший тиждень жовтня Україну накриють заморозки і дощі. Жовтень планує бути не по-осінньому холодним місяцем.